Противоракови билки

Противоракови билки

Много билки са полезни при лечение на рак, предимно с поддържащата си роля, но понякога са и основна терапия.

Често използвани са: Алое Вера (като сок или гел), Чапарал (Chaparral), гравиола (Graviola), Мравчено дърво (Pau d’Arco), Червена детелина и листа на Теменуга.

Пелин, Маслинови листа, Ниим и Мравчено дърво (Pau d’Arco) в достатъчно големи количества са особено полезни за премахване на гъбичните форми на раковия микроб.

Алое Вера помага при лечение на рак СПИН и други инфекциозни заболявания. То е отлично средство при стомашно-чревни раздразнения възпаления и язви. Все пак не всички търговски марки на алое вера на пазара са ефективни. Ако не виждате резултат опитайте с друга марка. Вземайте колкото можете да понесете без да получите диария. Ако е възможно използвайте прясно алое вера направо от градината. Избягвайте пожълтелите листа и основата на листата с техния жълт сок, тъй като той е силно дразнещ и има лаксативно действие.

Чили смесено с достатъчно голямо количество корен от джинджифил е мощна комбинация за прочистване на стомашно-чревния тракт. Блиндирайте или ги счукайте смесете с лимонов сок и ленено масло или зехтин, съхранявайте в хладилник, алтернативно можете да ги използвате смлени на прах. Използвайте сместа като подправка към салати или ястия. Постепенно увеличавайте количеството, но то да бъде под вашето ниво на търпимост в продължение на няколко седмици. След това можете да продължите употребата им в нормални количества като подправка към храната. Високите дози чили и лют червен пипер (кайен) също могат да убиват ракови клетки.

Компоненти изолирани от лайката убиват човешките левкемични стволови клетки; лайката може да бъде полезна и при други ракови заболявания.

Също така Зимзеленът ( има активна съставка, която е била използвана в химиотерапията срещу левкемия.

Корен от глухарче: Според доклади коренът на глухарчето има силно лечебно действие срещу много видове рак при условие, че корените са сушени под 40 ° С и са ръчно стрити на прах, т.е. без електрически миксер или мелничка. То не е ефикасно при мозъчни тумори и рак на кожата по време на химиотерапия или радиотерапия. Инструкциите са да се изкопават до една шепа корени да се отрязват листа само отдолу под коронката, да не се измиват и да се сушат на подходящо място, например, зад прозореца в слънчева стая или изложени на топлината на електрическа крушка.

Когато разчупвате корена и той лесно се чупи това означава, че е готов за смилане на прах. Вземете един корен, поставете го върху дървена дъска или в стар железен съд и започнете леко да го почуквате с чисто чукче. Вземайте малко повече от 1/2 чаена лъжичка веднъж дневно, всеки път го смесвайте с вода или сок, но не горещи. Продължете да приемате лекарството, докато се почувствате добре и ракът изчезне.

Гинко билоба е установено, че силно потиска различни бързо растящи тумори в изследвания с животни. Той няма никакъв ефект върху ракови заболявания, които не са агресивни. Гравиола (Annoma muricata), известна като саусеп (soursop), е тропическо дърво с едри сочни кисели плодове има компоненти, които са с 10000 пъти по-силно действие от обичайната лекарствена химиотерапия срещу определени ракови клетки.

Може да използвате отвара с листа с около 4 листа в чаша вода и да я пиете от 1 до 3 пъти дневно или да използвате 2 до 5 грама сушени листа (смлени на прах) два пъти дневно. От тези посочени билки можете да изберете няколко, които са подходящи за вашето състояние, както и да използвате местни билки. Като алтернатива или в допълнение можете да използвате предлаганите в търговската мрежа смеси от билки за рак. Най-добре познатите са: смес на Джейсън Уинтърс (Jason Winters mixture) Хоксей билки (Hoxsey herbs) и индийски чай Ojibwa (Ojibwa Indian Tea) или Есиак (Essiac).

Комбинацията „Есиак“ се състои от киселец, корен на репей Хлъзгав бряст (Slippery Elm) и корен на ревен.

Зеленият чай е с високо съдържание на антиоксиданти (полифеноли), а също потиска разпространението на раковите клетки и инхибира ангиогенезата. Добавянето на мляко прави чаят неефективен.

Сместа Хоксей по принцип трябва да се приготвя индивидуално, местните билкари трябва да могат да я приготвят.

Точното количество се пази в тайна и може да варира, но независим анализ разкри следните количества в 5 мл от Хоксей Тоник:

Корен от Кисел трън (Berberis) 10 мг
кора на Зърнастец 20 мг
корен от Репей 10 мг
Cascara amarga 5 мг 20 мг
Женско биле (Licorice)
Poke Root – Лаконос (винобой)
10 мг Калиев йодид
150 мг кора от бодлив храст (Prickly Ash)
5 мг Червена детелина
20 мг корен от Stillingia 10 мг.

Cascara amarga трудно се добива и сместа може да се направи без тази билка. Тя принадлежи към семейството на зърнастеца и е позната като Honduras bark или Picramnia antidesma.

В клиниката Хоксей сместа се продава като тоник, а в отделни препарати обикновено изсушените билки са смесени и се използват като чай. Имунната система може да бъде подсилена с ехинацея, прополис, бял имел (viscum album), Великденска лилия (Easter lily) Рейши (Reishi) и други ориенталски гъби.

Ехинацеята може да се добавя към всички други комбинации от билки. Правете почивки след всеки месец употреба на чая за няколко седмици. Имелът (Viscum album) е особено добър при левкемия, но също така се използва в „Iscador“ или „Plenosol“ за инжектиране в близост до тумори и подути лимфни възли.

Коренът от Женско биле (Licorice) (например, 3х500-1000 мг) е добър при естрогенно-свързани ракови образувания, тъй като блокира стимулиращите растежа ефекти на естрогена. Билката също така подпомага надбъбречните противовъзпалителни хормони. Въпреки това, тя е склонна да задържа натрия в тялото, докато калия се изхвърля. Затова намалете приема на натрий и увеличете приема на калий, не използвайте тази билка, ако имате високо кръвно налягане или сте със симптоми за задържане на вода.

Чернодробни билки: Магарешки бодил (Milk Thistle) и горчиви треви като Репей (Burdock), жълтениче, Кантарион, листа и корени на глухарче, Дяволски нокът (Devil’s Claw), Тинтява (Gentian) и Пелин са добри за стимулиране на черния дроб и жлъчното отделяне.

Жълтеничето (змийско мляко) също потиска деленето на раковите клетки и стимулира имунната система. Екстракт за инжектиране се предлага в Украйна.

При рак на белия дроб можете да използвате Пчелинок (Horehound), лобелия, Лопен (Mullein) и Жълт кантарион. Добре е ежедневно да правите парна инхалация (с кърпа върху главата) с горещ чай от лайка, опитайте да добавите лук и евкалипт или масло от чаено дърво.

Продуктите от Ниим включват пресни и сушени листа екстракти от тях, както и масло от дървото ниим. Те са били традиционно използвани срещу рак в Югоизточна Азия и са потвърдени от съвременни изследвания. Инжектирането на екстракт от ниим около туморите причинява свиването им. Използвайте 50-60 грама пресни листа или 3 супени лъжици сушени листа като (горчив) чай или екстракт в разделни дози, може да използвате продукти с ниим като лапа върху тумора.

Маслиновите листа се използват на чай на прах или екстракт за убиване на всички видове микроби. Активната съставка е олеуропеин (oleuropein). Ако използвате маслиновите листа като основна антимикробна терапия, приемайте поне 500 мг за предпочитане 1000 мг. олеуропеин дневно, в продължение на 2 до 4 седмици.

Сушените маслинови листа съдържат около 30 мг олеуропеин / грам затова ще са ви нужни 20-30g или 3-5 пълни супени лъжици на ден. Тъй като чаят е горчив можете да приемате част от листата на прах, разтворени в сок. Сварете на бавен огън сушени листа в 1 литър вода за 1 -2 часа, допълвайте с вода, филтрирайте, съхранявайте в хладилник и пийте 3-5 чаши дневно.

Днес по-често се използва екстракт от маслинови листа. За предпочитане е използването на екстракти под формата на прах, разбърква се 1/2 чаена лъжичка във вода или друга непротеинова течност и се приема два или три пъти дневно, преди хранене. Нормалната търговска форма е 500 мг в капсули. В този случай можете да използвате 10 капсули дневно с подходяща течност. Търговско предлаганите течни екстракти съдържат само 4 мг олеуропеин на милилитър, екстрактите на прах съдържат повече от 200 мг / мл, затова винаги гледайте обявеното на продукта количество.

Pau d’Arco – мравчено дърво (наричано също taheebo или lapacho) е полезно за всички видове рак. Той има предимството, че е с относително приятен вкус. Използвайте го в големи количества за няколко месеца или го редувайте на всеки 1 до 4 седмици с маслинови листа.

Използвайте екстракта или направете чай: 1 пълна супена лъжица в една голяма чаша вода. Кипнете и оставете да къкри или оставете да кисне за 5 до 15 минути; пийте 3 чаши на ден. (вижте www.oralchelation.com за екстракти с по-голяма потенция)

Pau d’Arco на прах в капсули или разтворено в студена вода не работи.

Листата от Папая (Papayas Papaya Pawpaw) на чай или екстракт са добре известни като разрушаващ тумора агент. Обичайната употреба и начин на приготвяне е: натъпчете толкова листа папая в тенджерата, колкото е възможно, залейте с вода и оставете да къкри за 2 – 3 часа, прецедете и съхранявайте в хладилник. Пийте по една голяма чаша три пъти на ден. Продължете до възстановяване.

В търговската мрежа се предлага концентриран сок от листа на папая, но не мога да коментирам неговата ефективност. Аз вярвам, че пресният сок от зелена папая листа и стъбла е дори по-ефективен от варената форма. Сокът е концентриран разтвор на протеиновия храносмилателен ензим папаин; можете да го замразите във форми за лед. Вземайте по време или след хранене. Този сок разбира се е доста горчив, затова го гълтайте бързо. Това се отнася и за узрелите зелени плодове на папая, които могат да бъдат смесвани с други компоненти като смути, вижте Рецепти. Ако е възможно използвайте чай от листа на папая, а също и суров зелен сок от папая.

Ментовият чай е особено добър при гадене, за стимулиране на храносмилането и повишаване на духа, докато хлъзгавият бряст (смлян на прах) успокоява храносмилателния тракт. Прополисът е естествен антибиотик. Най-добре е да смучете таблетки между отделните хранения или да го дъвчете и задържате в устата.

Рак на простатата: Сао Палмето, пигеум, тиквено семе, коприва и / или върбовка (Epilobium главно parviflorum) в допълнение към пчелен прашец, тиквено семе, цинк, селен, ликопен, рибено масло и витамини Д Е В6 и В3 (ниацинамид). Вместо това или в допълнение, можете да използвате до 150 мг бета ситостерол, главният стерол в горните билки.

Градинският чай (Salvia officinalis) е високо ценен. Една древна поговорка гласи: „Защо умирате (от болести) след като салвия расте в градината ви?“ Той може да се комбинира с други билки и да се приготвя като се добавят 2 супени лъжици изсушен градински чай към 1/2 литър вряща вода, след 3 минути намалете температурата и оставете да се запари за още 10 минути.

Можете да добавите при запарването и други ароматни или билкови листа като мента или жълт кантарион (антидепресант). Корените от билки, като горчивите билки за черния дроб от друга страна, се варят доста по-дълго време. При излагане на радиация от полза е здравеца (Geranium Robertianum).

Огнивчето (Anagallis) се използва отчасти за гаргара и отчасти за пиене по 1 лъжица при рак на устата гърлото и вратните жлези.

Масло от чаено дърво или евкалипт може да се използва за втриване в тялото или за компрес върху възпалените области и тумори. Хората с рак на белия дроб могат да имат полза от дълбокото вдишване на парите от отворено флаконче с масло от чаено дърво или евкалипт- няколко пъти дневно. При рак на устата или гърлото можете да правите гаргара с маслото, а при рак на стомаха често да добавяте няколко капки масло от чаено дърво към своя напитка.

Пелинът е ефективен срещу повечето микроби включително бактерии, вируси, гъбички, ракови микроби и паразити. Двете най-често използвани форми на пелин са Artemisia absinthium (Обикновен пелин) и Artemisia annua (едногодишен пелин). И двете растения имат различни активни съставки и може би ще е добре да използвате смес и от двете. A. absinthium е по-често използван в лечението на Кандида, докато A. annua е доказано, че убива раковите клетки.

Те не трябва да се използват по време на бременност. За предпочитане е да не се приемат едновременно във високи дози за повече от един месец. Въпреки че това не може да се прилага в съвременните условия. Активната съставка в A. annua артемизинин се привлича от високите депа на желязо в бързо делящите се ракови клетки и ефективно убива тези клетки. За предпочитане е да комбинирате лечението с 10-20 грама спирулина на ден. Като периодично, за 4 седмици използвате големи количества А. annua.

Когато не вземате пелин, вземайте Pau d’Arco или маслинови листа вместо него. Обикновеният пелин (A. Absinthium) е горчив, а едногодишния пелин (A. Annua) не е горчив и лесно се приема. Можете просто да разбъркате 1 кръгла чаена лъжичка смлян на прах пелин в малко топла вода сок или напитка като чай, например. Използвайте една чаена лъжичка 3 пъти дневно.

Горчивият пелинов чай е отличен за стимулиране на храносмилателната система стомаха панкреаса черния дроб и жлъчния мехур. Той е бил използван като народно лечебно средство за жълтеница. Можете да подслаждане чая с ксилитол или стевия и да добавяте малко мента. Като цяло той най-лесно се приема, ако го изпиете бързо преди вдишване и след това изпиете нещо приятно.

Автор: Walter Last

Още по темата

Зокум (Oleander)

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Витамини и минерали

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечение на рак (Cancer cure)- лечебна картинка

Универсалният лечител- Керосинът

Противоракова диета (хранене при рак)

Цялостното решение за рака – Ново разбиране за причините и лечението на рака

Свързани публикации