Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Гладуването е оръжие срещу рака!

Защо гладуването е силно оръжие срещу рака?

Както е казал Хипократ: “Да ядеш, когато си болен, означава да нахраниш болестта си.” Раковите клетки се хранят с глюкоза, те имат 10 до 50 пъти повече инсулинови рецептори от нормалните клетки. Раковите клетки са просто жадни за глюкоза! В борбата с рака първото, което трябва да се направи е да се спре храненето на раковите клетки. Как да се направи това?

1. Да се спрат въглехидратните храни! – захар, зърнени храни, плодове, картофи, готвени храни …! Да се наблегне на: суровите храни, сурови или ферментирали зеленчуци, риба, яйца…

2. Гладуване!

Защо гладуването е полезно при лечение и профилактика на рака?

– Активира се автофагията (от гръцки “самоизяждане”) – преработка на стари и увредени протеини, повредени митохондрии (енергийните централи на клетката). Раковите клетки са повредени митохондрии, които ферментират глюкозата. Изчистването на увредените митохондрии намалява риска от превръщането им в ракови клетки.

– Укрепва се имунитета, защото при гладуване започва усилено производство на нови имунни клетки, повече Т-клетки (Т-лимфоцити) – убийци на ракови клетки и патогени.

– Намалява се възпалението в организма, а това пречи на разпространението на раковите клетки, които обикновено се заселват в такива зони.

– Увеличава се антиоксидантната мрежа на организма, която предпазва от свободните радикали.

В случай че не можете да си позволите по- дълго гладуване, можете да започнете с гладуване в определени часови интервали. Например, хранене веднъж дневно вечер и гладуване (24 часа) до следващата вечер. Можете да приемате само вода. Ако имате възможност можете да направите и “сухо” гладуване за 2-3 дни, без прием и на вода.

Каквато и форма на гладуване да приложите тя ще даде възможност на организма да се изчисти (включително и от раковите клетки) и регенерира! Гладуването е оръжие срещу рака!

Вижте също:

Гладуването е полезно за мозъка

Противоракова диета (хранене при рак)

Рецепти за хранене при рак

Противоракови билки

Книги за самолечение на Walter Last

Дали агресивният рак е хифи на гъба?

Candida и “антибиотичния синдром”

КАНДИДА ТЕСТ

Свързани публикации