Съновник. Тълкуване на сънища

Тълкуването на сънища може да ни подскаже, какво точно става в живота ни, да обясни собствените ни тайни стремежи. Всеки, интересуващ се от значението на сънищата, знае, че те говорят много за нашето подсъзнание, психологическо състояние, жизнена сила. Нищо чудно, че всеки от нас понякога има пророчески сънища, сънища, които се сбъдват.

А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я

 

Изберете буква с която започва това, което сте сънували. В списъка ще намерите своя сън. При щракване върху желаната дума ще прочетете тълкуването. Връщайки се към списъка можете да коригирате тълкуването, прочитайки описанието на другите компоненти на съня.

Тълкуването на сънища – диагностика на вътрешните проблеми и връзка с Божествения Свят!

Сънищата са важен компонент на нашия вътрешен свят. Много известни психолози, включително Зигмунд Фройд и Карл Юнг, придавали голямо значение на сънищата като много ефективен и бърз начин за самодиагностика. Изучавайки техните трудове за сънищата, можете да научите много за вътрешния си свят. Чрез тълкуване на съня или някои образи от съня, можете бързо да разрешите вътрешните си проблеми. Основателите на науката за сънищата препоръчват да обърнете внимание на следните образи като особено важни.

Ето няколко варианта за тълкуване на сънищата

Ако видите насън: автомобил и други превозни средства.

Тълкуване: Тези образи символизират движението на живота. Ако виждате себе си насън зад волана на шикозна кола, която уверено карате, изпреварвайки другите коли – това означава, че се движите бързо към успеха и не трябва да възпрепятствате своите начинания. Ако седите зад волана – вие сами управлявате своя живот.

Ако пътувате в автобус пълен с хора, то тогава най – вероятно не сте господар или господарка на своя живот, движите се в поток и силно зависите от хората около вас. Трябва да се научите на по – голяма независимост. Ако пътувате с кола, но назад или срещу движението, вие се страхувате от нещо и сте на ръба на бягството. Ако пътувате в кола с някой роднина и той шофира, значи той управлява вашия живот и вие отдавна сте емоционално зависими от него.

Ако видите насън: къща, квартира, жилище.

Тълкуване на съня: Този сън символизира душевното ви състояние. Ако в съня ви се появяват някакви допълнителни стаи това говори за скрити части на вашата душа. Например, несъществуваща стая пълна с боклуци и мръсотия говори за скрити дълбоко негативни емоции: страх, гняв, омраза. Спомнете си на кого или за какво сте се ядосали или уплашили и се опитайте да се успокоите или простите. Светлите допълнителни стаи говорят за натрупани планове и идеи, които чакат своята реализация.

Също може да сънувате къща без покрив или без една от стените. Това показва нестабилно душевно равновесие. Преосмислете живота си, отидете на почивка или сменете работата си, за да си възвърнете целостта. Можете да сънувате и различни части на къщата. Всичко, което се случва на горните етажи или тавана говори за нашите възвишени чувства. Всичко, което е в мазето – са низките желания и стремежи.

Ако видите насън: кръвосмешение.

Тълкуване на съня: Много хора се шокират от еротични сцени с роднини. Но, не се притеснявайте – тези сънища нямат сексуална причина. Например, секс с майка си синът може да види при успеха на някакво дело. Т.е. неговият проблем някак си сам се дава в ръцете за решение чрез образа на майката. Когато дъщеря се вижда интимна с баща си, това означава, че тя вече е пораснала и бащата изразява своето доверие към нея като възрастна и пълноценна жена. Ако се събудите и не сте на себе си от тези сънища просто отхвърлете тези мисли. Нашата психика е много сложно устроена и не е необходимо да се дава буквално значение на образите.

Ако видите насън: смърт.

Тълкуване на съня: Да видите насън смърт – своята или на близък човек – също няма никакво отношение към истинската смърт. Процесът на умиране в съня означава преход от едно състояние в живота към друго. Например, такъв сън може да сънувате след преместване в нов апартамент и след промяна на работата. Ако виждате своята собствена насилствена смърт, означава, че някой ви кара да променяте своя живот против волята ви. Ако видите насън как убивате някого, значи просто искате да наложите волята си на друг човек.

Ако видите насън: животни.

Тълкуване на съня: животните, които виждаме в сънищата ни предупреждават за предстоящи проблеми или успехи, а дори и за задаващо се заболяване.

Куче. Ако кучето в съня ви се гали и изобщо показва разположение и преданост, то вие наистина можете да разчитате на приятелите си и да ги помолите за помощ и подкрепа. Новите запознанства, които ще се появят през този период, също ще бъдат добри и перспективни. Но, ако кучето в съня ви е агресивно, ръмжи и лае, то бъдете изключително внимателни и тактични в отношенията си с приятелите, за да не провокирате буйна кавга и разправия.

Вълк. Ако виждате насън вълк, то очевидно изпитвате липса на любов, топлина и грижа към вас.

Котка. От древни времена котката е била свързвана с всичко магическо и ако сте я сънували, това означава, че за решаването на важни проблеми не си струва да искате нечии съвети. Слушайте само вътрешния си глас и разчитайте на собствената си интуиция.

Птици. Колкото „по – благородна“ е птицата, която насън лети в небето, толкова по – добър знак е това за сънуващия. Ако, например, е орел или ястреб, това означава, че можете спокойно да опитате да постигнете израстване в кариерата, увеличение на заплатата и като цяло да реализирате своите най – дръзки и амбициозни планове. Ако виждате сова или гарван очаквайте да получите ценна информация. А всяко малко нещо във вид на малка невзрачна птичка означава малки неприятности. Ако птицата в съня ви изведнъж се спуска към вас и лошо ви клъвне, то бъдете подготвени за това, че ще бъдете питани по всички обвинения за ваши минали грехове и грешки.

Риби. Като обитатели на подводните дълбини символизират недосегаемост, недостъпност. Затова след „рибен“ сън е добре да преразгледате със спокойно сърце и глава всички свои планирани начинания. Много от тях не съответстват на вашите способности и сили, по – добре е честно да го признаете пред себе си, отколкото после да съжалявате за напразните загуби.

Насекоми. Сигнал за… сексуални желания. На първо място, нереализирани фантазии и чувства, за които сънуващия не може да си признае наяве. По -добре е сексуалната енергия да намери начин да излезе, отколкото излишно да тормози плътта ви. Така че има смисъл, отхвърляйки срамежливостта си да покажете своята заинтересованост към този, когото обичате от дълго време. Или да предложите на своя партньор нова сексуална игра.

Не забравяйте, сънищата рядко са глупави и безсмислени! Дори и най – нелепият сън може да бъде съдбоносен. Не забравяйте съня си, опитайте се на сутринта да му предадете форма цвят и усещане. Опитайте се да си водите дневник на сънищата. В първите минути след събуждането, не отваряйте веднага очите си и не скачайте, спомнете си съня. Постепенно това ще се превърне в навик на ума, ще ги запомняте в детайли и ще откриете нещо невероятно – скрития свят на вашите собствени сънища.

Свързани публикации