Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Съновник. Тълкуване на сънища

Тълкуването на сънища може да ни подскаже, какво точно става в живота ни, да обясни собствените ни тайни стремежи. Това е диагностика на вътрешните проблеми и връзка с Божествения Свят! Всеки, интересуващ се от значението на сънищата, знае, че те говорят много за нашето подсъзнание, психологическо състояние, жизнена сила. Нищо чудно, че всеки от нас понякога има пророчески сънища, сънища, които се сбъдват.

Основни правила за тълкуване на сънища

Много хора се опитват да разберат, защо сънуват този или онзи сън, търсейки значенията в съновниците, които си противоречат едно на друго. Обаче, познавайки тези прости правила, можете с лекота сами да откриете тълкуването. Благодарение на тях можете веднага да определите дали съня е добър или ви предсказва неприятности.

1. Външен вид

Когато в съня си видите предмети в добро състояние, които изглеждат съвсем естествено, наред са, в обичайните размери, цвят и място, тогава поличбата е добра. Докато развалените и порутени неща, в неверни размери, захвърлени, служат като предупреждение за предстоящи проблеми. Това правило важи и за състоянието на животните и хората.

Използването на евтини, прости вещи, вместо ценни и луксозни, означава, че наяве всичко развалено може да бъде коригирано, а изгубеното намерено. Използването на скъпи, луксозни предмети обаче, когато можете да минете и с евтини, наяве ви указват, че те могат да се счупят и загубят.

Ясното време в съня – благополучие и късмет; мъглата и тъмнината – неориентираност и обърканост.

2. Подаръци и загуби

Печалбите и загубите във вашите сънища се третират като печалби и загуби. Но трябва да се има предвид, че ако насън сте намерили нещо ценно или сте загубили нещо лошо, това е добър знак. И обратното.

Получаването на подаръци насън – придобивки в реалността. Ако подаръкът е бил в добро качество и състояние, тогава можете да очаквате повишаване на благосъстоянието. Дори приемането на подаръци от любими хора, вече покойници, вещае добро, особено ако подаръкът е храна или облекло.

Загубите се тълкуват по различен начин. Ако сте загубили нещо в съня си, не бива да се разстройвате. Това може да е знак, че нещо, предмет или персонаж, вече не ви е необходимо. Например, студент преди изпит е сънувал, че е загубил конспектите и учебниците си. На следващия ден успешно издържал последния си изпит и вече не се нуждае от учебни помагала.

3. Разговори и писма

Трябва да обърнете внимание на разговорите и писмата насън. Съдържанието на писмата и чутите думи може да съответстват на това, което ще ви се случи в действителност. Особено ценни са съветите на починали родители или близки хора. Обаче, думите на гадатели, артисти и прочие непознати за вас хора нищо не означават. И ако насън те ви предсказват неприятности, наяве не трябва да вярвате в това.

4. Филми и театрални представления

Сънувани филми, комедии или представления показват, че подобен сюжет може да се повтори във вашия живот. И те ви предвещават подобни събития и приключения, понякога небезопасни.

5. Имущество: мебели, домакински уреди, автомобили

Домашните мебели, аксесоари и други домакински уреди понякога се асоциират с хората, които ги притежават или използват най-много. Например, масата означава жена. Ако ерген сънува, че купува красива, качествена маса, това означава, че скоро ще се ожени за забележително момиче. Ако женен мъж види насън счупена маса, обещава болест на жена му.

Обзавеждането насън с много мебели може да означава, че ще се появят допълнителни семейни задължения и отговорности. Понякога обаче, арсеналът от луксозни мебели насън се тълкува като финансови приходи.

Марката, цветът и състоянието на автомобила в съня отговарят на стила на живот наяве. Ако нещо се случи насън със стара кола или си купите нова, наяве можете да очаквате промени.

6. Везни и часовници

Инструменти и механизми за измерване на нещо, везни, се появяват неслучайно във вашите сънища, има причина. Ако сънуващият ги прави, използва ги правилно, то в действителност той е законопослушен гражданин и никога няма да наруши закона. А ако в съня те се използват не по предназначение или се чупят, то това е лош знак и предвещава наказание за извършените престъпления. Ако насън часовниците вървят бавно, означава дълъг живот. Но ако вървят по-бързо от обикновено или се счупят, тогава значението се обръща в противоположното.

7. Дрехи и обувки

Понякога дрехите означават здания и строежи. Така че, ако някой сънува, че си е купил нови дрехи или ги е скъсал, то тогава подобни промени могат да настъпят с неговото имущество. В някои случаи обаче облеклото се свързва с частта от тялото, върху която се носи. Например, скъсаната шапка обещава рана на главата наяве, а различни или скъсани обувки – травма или заболяване на краката.

8. Храна и напитки

Храната и напитките имат подобно по своето състояние значение, както насън, така и наяве. Например, здравословната храна обещава здраве и благополучие, а развалената храна заплашва с болест или неприятности. Добре е да се отчита и вкуса на храната и напитките. Сладки, приятни и вкусни – благополучие. Неприятни, горчиви, кисели или миризливи – нещастие и мъка.

9. Птици и зверове
Животните и птиците в съня наяве означават хора, които са подобни на тях по своята същност или характер.

Лъв – олицетворява силен, самоуверен, властен персонаж;
магаре – асоциира се с трудолюбив човек, но много инат;
мечка – слави се със своята мрачност, сила;
лисица – предсказва, че трябва да общувате с неискрен човек, измамник;
ястреб или орел – хищни и безмилостни личности;
гарван – символ на измама;
гълъби, чучулиги – кротки и добри хора;
куче – приятел;
котка – лице от противоположния пол;
мишки – роднини, живеещи под един покрив;
плъхове – алчни и цинични персонажи;
змия- мъдър противник.

Значението се променя от действията на животното по отношение на вас. Също така трябва да вземете предвид състоянието на звяра в съня, неговата сила и здраве.

10. Тяло и органи
Частите на тялото в сънищата се асоциират с хората в нашето обкръжение.

Глава – родители, началник, учител;
сърце, бели дробове, бузи – съпруг/а;
очи, устни, гърди, черен дроб – деца;
пъп, репродуктивни органи – родители;
уши, рамене, колене – сестри и братя;
кръв, бъбреци – роднини;
ръце, крака – асистенти, подчинени;
зъби – семейство и роднини. Горни зъби – възрастни членове на семейството. Долни зъби – по-младите членове на дома.

Да сънувате изброените по-горе органи в добро и здраво състояние означава, че при хората, които се свързват с тях, всичко ще бъде благополучно. Нездравословното състояние – неприятности и заболявания.

Кога се сбъдват сънищата?

Научете се да анализирате, да мислите креативно. Ако се съмнявате, дали един сън е добър или ви носи лоши новини, избирайте първото. За по-пълноценно тълкуване, като вземете предвид всички подробности и детайли в съня, използвайте съновника.

Тълкуване на съня според деня от седмицата

Прогонвайте мрачните мисли и вярвайте в най-доброто!

А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я

 

Изберете буква с която започва това, което сте сънували. В списъка ще намерите своя сън. При щракване върху желаната дума ще прочетете тълкуването. Връщайки се към списъка можете да продължите тълкуването, прочитайки описанието на другите компоненти на съня.

Свързани публикации