Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Candida и “антибиотичния синдром”

През 1953 г. д-р Орион Трус открил разрушителните ефекти на “антибиотичния синдром” в една болница в Алабама. По време на работата си в болницата Трус бил заинтригуван от измъчен, доста възрастен на вид човек, който очевидно умирал. Той обаче се оказал на малко повече от 40 години и лежал в болницата от 4 месеца. Никой от специалистите не можел да му постави диагноза.

От любопитство Трус попитал пациента кога за последен път се е чувствал добре. Мъжът отговорил, че се е чувствал добре допреди 6 месеца, когато му отрязали пръста на ръката и започнали да го лекуват с антибиотици. Скоро след това получил диария и здравето му се влошило. Трус и преди бил забелязал, че антибиотиците причиняват диария. Било известно, че Кандида се възползват и процъфтяват в изтощени организми, но сега Трус си задал въпрос дали няма някакъв друг начин, по който Кандида всъщност да причинява това разстройство в състоянието на организма.

Той чел, че може да се използва разтвор на калиев йодид за третиране на масово разпространение на Кандида в кръвта. Така, той давал на пациента 6-8 капки от разтвора на Лугол четири пъти дневно и скоро пациента се почувствал отново съвсем добре. Скоро след това той имал пациент- жена със запушен нос, пулсиращо главоболие, вагинит и тежка депресия. За негово изумление всичките и проблеми изчезнали веднага след прочистващо лечение за Кандида.

След известно време имал пациентка шизофреничка, която в продължение на 6 години била лекувана с електрошок и големи дози лекарства. Започнал да я лекува за алергия на синусите с помощта на Кандида лекарства. Скоро тя се възстановила напълно и психически и физически. Оттогава той винаги лекувал пациентите срещу Кандида, дори при най-малки съмнения за тяхното присъствие.

Много от неговите пациенти показали забележително възстановяване при най-необикновени състояния като менструални проблеми, хиперактивност, неспособност към обучение, аутизъм, множествена склероза и автоимунни заболявания от рода на болестта на Крон и еритемен лупус (lupus erythematosus). Всеки опитен природолечител може да даде подобни успешни примери.

Колкото и да е странно антибиотиците не винаги са необходими на първо място. В няколкото процента, когато те са нужни, могат да се избегнат нежеланите след това ефекти с помощта на фунгициди и лактобацили. Много хора се съмняват относно ефективността на натуралната терапия срещу очевидно сериозни инфекции, но моят опит ми показва, че често натуралните терапии са по-ефективни, при това, без да причиняват повтарящи се и хронични инфекции, които се наблюдават след антибиотиците. Виждал съм пациенти, които са лекувани дълго и неуспешно с антибиотици и се възстановяват в рамките на дни или седмици с натурална терапия.

Антибиотичния синдром

Недостиг на енергия и храносмилателни проблеми, артритни ставни болки, кожни заболявания, менструални проблеми, емоционална неустойчивост и депресия, са се увеличили значително в близките десетилетия. Всички тези симптоми говорят за “антибиотичния синдром”. При по-нататъшен преглед могат да бъдат открити още голямо количество симптоми. По-голямата част от стомашно-чревния тракт е чувствителна при натиск, особено тънките черва, черния дроб и жлъчката. Възможно е дори да претърпите операция на жлъчката, която да не успее да подобри състоянието ви, а понякога дори да го влоши. Имали сте случаи на възпаления или орален, анален или вагинален сърбеж.

Когато те са налице със сигурност имате наличие на Кандида, но понякога Кандида могат да присъстват и без наличието на тези симптоми, което може да бъде до известна степен объркващо. Дрождите или гъбите Candida albicans, разбира се, процъфтяват при лечение с антибиотици. Аз оценявам като безразсъдна небрежност да се изписват антибиотици без едновременно противогъбични средства и терапия за възстановяване на лактобацилите впоследствие.

Убеден съм, че тази безразборна употреба на антибиотици и подобни на тях лекарства е най-сериозния фактор, причиняващ хронични заболявания в съвременното общество. Изследване през 1993г. открива, че на всеки един от 55 пациента, приети в спешното отделение на една болница давали антибиотици с широк спектър на действие. Кръвните изследвания показали, че 67 % от тях са развили цялостна кандидоза. Друго изследване открива, че химиотерапията често води до цялостна Кандида инфекция, което значително намалява положителния резултат от химиотерапията.

Дългогодишните последващи изследвания показват, че децата развиват 18 пъти повече злокачествени тумори, при момичетата рискът от рак на гърдата е 75 пъти по-висок, като в същото време рискът от развитие на левкемия след химиотерапия за рак на яйчника е нараснал 21-пъти. Съвсем наскоро онколози започнаха да признават, че пациентите наричат “хемо-мозък”, безпокоящата загуба на памет и други познавателни функции. Психиатрите сега откриха, че обичайното лечение на рака, причинява сериозна депресия у 15 до 25 % от пациентите.

Те казват: “Самата депресия често може да е по-лоша от самата болест”. Убеден съм, че болшинството от тези разрушителни резултати от химиотерапевтичния синдром могат лесно да се избегнат или много да намалеят с подходяща Кандида терапия. Обаче, синдромът на химиотерапията и на антибиотика не са вследствие само на Кандида. Аз определям този синдром като “дисбиоза”, където болестотворни видове микроби и паразити населяват стомашно-чревния тракт. Не само Кандида и други видове гъби, но и много други типове патогенни бактерии и амеба, включително и коли бактерии. Те са нормални за дебелото черво, но при формиращо се заболяване се заселват в тънките черва.

Ако проблемът е съществувал няколко години, то обикновено се появява недостиг на стомашна киселина, което пък позволява на микробите да колонизират стомаха, причинявайки възпаление с болки, а по-късно и язва. Токсините, отделяни от микробната пренаселеност, причиняват хронично възпаление на черния дроб, жлъчката, панкреаса и червата.

Мисля, че е напълно вероятно – хроничното възпаление на панкреаса да е главния фактор за развитието на инсулинозависим диабет. През 40-те години на миналия век повишено наличие на Кандида е открито само в 3% от аутопсираните трупове, 50 години по-късно тези тела са 30% процента, днес те са вече много повече.

Разбира се има и други фактори, които могат да доведат до дисбиоза. Това са противозачатъчни таблетки, стероиди и други лекарства, лъчетерапия – но главните вредители без съмнение са химиотерапията и антибиотиците.

Бактериална атака

В допълнение към повишеното наличие на дрожди, дисбиозата също е свързана с бързо увеличаване на патогенните бактерии. Определени типове патогенни бактерии причиняват или допринасят за определени автоимунни заболявания. Един вид коли бактерии, например, произвеждат молекула, която много прилича на инсулина. Когато имунната система се активира срещу тази молекула има риск в бъдеще тя да се активира и срещу бета клетките на панкреаса и да постави началото на диабет от 1 Тип.

Друг тип бактерия Yersinia enterocolitica стимулира имунния отговор като напада щитовидната жлеза и води до болест на Грейв, тежко заболяване със сериозно свръхпроизводство на хормони от щитовидната жлеза. Язвеният колит е свързан със свръхразвитие на патогенни микроби, а също и болестта на Крон, остеопорозата и анкилозния спондилит (ankylosing spondylitis). При анкилозния спондилит – гръбначните прешлени се ошипяват и това води до състояние на неподвижност и болка.

С течение на времето и други стави също могат да бъдат засегнати. Klebsiella е друг вид патогенна бактерия, която произвежда молекула подобна на тип тъкан и е намерена в хора с това заболяване. Когато числото на Klebsiella бактериите в червата се намали, съответно намаляват антителата в кръвта и състоянието се подобрява. Ревматоидният артрит е свързан с друг вид бактерия- Proteus. Proteus- е също често срещана причина за инфекциозни заболявания на пикочния тракт.

Жените страдат от такива инфекции, както и от ревматоиден артрит 2 пъти по-често от мъжете, като в същото време мъжете имат повишено ниво на Klebsiella и 3 пъти повече ankylosing spondylitis от жените. Освен това, свръх микробният растеж с възрастта запушва чревните стени така, че само частично смлени частици храна могат да преминават в кръвопотока, което води до алергии. По такъв начин автоимунните заболявания могат да бъдат свързани с хранителните алергии, провокирани от дисбиозата. Това е най-очевидно при ревматоидния артрит.

Други автоимунни заболявания, които се свързват с дисбиоза и алергии са псориазис, еритемен лупус (lupus erythematosus) и панкреатит. Когато се приемат средства, които възпрепятстват бактериалните ендотоксини, тези състояния се подобряват. По-нататъшните последствия от дисбиозата са склонността към хранителни отравяния, както например със салмонелните бактерии. Здравата чревна флора възпрепятства размножаването и възникването на такива проблеми.

Изследванията показват, че когато пробиотичните бактерии са доминанти, са нужни 1 милион салмонелни бактерии, за да причинят заболяване; когато имаме дисбиоза са нужни само 10. Staphylococcus aureus или “Златен Стаф” причиняват сериозни инфекции при пациентите в болниците. Било установено, че не само “Златен Стаф”, но и други заразни заболявания са много възможни, когато е налице Кандида растеж. А Кандида свръх растеж е съвсем нормален резултат от болничното лечение. Лесно е да се разбере защо “Златен Стаф” е толкова смъртоносен в болниците. Подобна е картината и при СПИН. Хората не умират от СПИН, а от Кандида – силна бактериална инфекция.

Аз също така виждам, че породената от антибиотиците дисбиоза при бебетата и малките деца е основната причина за честите инфекции, отити и до голяма степен допринася за детската смъртност при новородените. В същото време, преди за децата се смяташе за необичайно да имат настинки или инфекциозни заболявания 2 или 3 пъти годишно, сега повече от 6 или 8 е нормално.

През последните години (2004 и 2005) експериментално беше доказано, че породеният от антибиотиците бърз свръх растеж на Кандида ни предразполага към алергични заболявания на дихателните пътища като астмата. Бебетата, лекувани със специфични за определена бактерия антибиотици през първите шест месеца, са 2,6 пъти по-предразположени да развият алергична астма. А с широкоспектърните антибиотици, които убиват голям диапазон от бактерии, рискът е още по-висок. Децата са 8.9 пъти по-предразположени да страдат от астма.

Лечение на “антибиотичния синдром”

Главното лечение за “антибиотичния синдром” се явява очистването на стомашно-чревния тракт, комбинирано с ниско алергична диета. По такъв начин най-силните проблеми могат да бъдат преодолени за 1 седмица. В същото време дегенериралите стави и органи могат да изминат по-дълъг път на възстановяване. Един неприятен страничен ефект на болшинството методи, е намаляването на патогенетичния микробен бърз растеж в червата. Това е реакцията на Херксхаймер, която води до внезапно влошаване на симптомите от токсините, които се отделят от мъртвите или умиращи микроби.

Това понякога се използва като инструмент за диагностика, особено за Candida.

Ацидофилус и Бифидус

И така отиваме към следващата крачка- замяна на нежеланите патогенни микроби с желаните лактобацили. Това трябва да бъде направено в голяма доза до 30 минути след всеки поток. В противен случай нежеланите микроби могат да израснат отново при следващото хранене. Ацидофилус културите се използват, за да се населят освободените от микробите места в стените на тънките черва. В същото време бифидус бактериите са защитните жители на колона или дебелото черво. Има няколко възможности да направите това.

Тези култури се предлагат в магазините за здравословни храни във вид на прах в стъклени кафяви шишенца. Те трябва да се съхраняват охладени до 5-6ºС, преди и след продажбата. Можете да си закупите смесени култури и да вземате по 2 чаени лъжички от тях. Разтворете ги във вода или растителен сок. Ако са отделно по 1 чаена лъжичка от всяка една. Ако имате алергия към кравето мляко, което между другото в случая е доста често, то използвайте свободни от мляко култури.

Алтернативно, можете да приемете капсули с високо съдържание. Тези капсули трябва да съдържат 10 милиарда (или повече) живи бактерии в грам или капсула. Обаче, първоначално е добре да комбинирате тези капсули с пресен, домашно произведен йогурт. Вземайте чашка йогурт заедно с ацидофилус прахчета или капсулите след всеки поток, преди хранене. Продължавайте да приемате йогурт или капсули в продължение на няколко месеца, след като сте прекратили с приема на потока. Жените, също така е добре за няколко дни, или седмица да използват йогурт с ацидофилус на прах за вагинално третиране

За тези, които не приемат ацидофилус/бифидус изделия, е желателно веднъж или два пъти годишно да правят профилактичен курс. Особено след прием на лекарства, медицински или ободряващи средства, или ако водите стресов начин на живот. По време на терапията не трябва да се консумират подслаждащи вещества, сладки храни, алкохол, дрожди и първоначално плодове.

Лечебни средства

Разтвор на Лугол

Ако имате причина да смятате, че другите мерки не са отстранили Candida от целия организъм и вътрешните тъкани, то вие можете да направите курс с метода на Лугол. Именно така д-р Трус лекува първоначално своите пациенти. Разтворът на Лугол- вътрешен йоден разтвор, предназначен за отстраняване на Candida и евентуално вируси и други микроби в кръвта. Вземате 100 мл разтвор на Лугол, наречен също Воден йоден Орален разтвор B.P., от химиците.

Направете тест, като вземете капка от него в течност или просто вода, за да получите по-слаб разтвор. Ако той не предизвиква алергична реакция, можете да вземате 4х 6 капки дневно разтворени в течност или с храната. Не приемайте антиоксидантите А, С, Е, екстракт от семена на грозде или цистеин заедно с него! Йодът е оксидант и затова е добре да се намалят антиоксидантите по време на приема. Продължете 3 седмици, но веднага прекъснете, ако сте развили сериозна реакция.

Не вземайте йод повече от 3 седмици, защото той ще се намеси в работата на щитовидната жлеза. Ако е необходимо повторете курса след няколко месеца. Вместо разтвор на Лугол добро средство, което можете да използвате, е наситения разтвор на калиев йодид (SSKI). Той е също така ефективен, ако е приет в същите количества. Можете сами да си приготвите разтвор на Лугол. Разтворете 44 грама йод и 88 грама калиев йодид в една кварта (литър) вода. Първо разтворете калиев йодид в пинта (половин литър) вода. След това добавете йод на кристали и допълнете с вода до литър. Разклащайте от време на време през деня. повече

Други средства

Някои други противогъбични средства – кокосово масло, pau d’arco (мравчено дърво), прополис, пелин, масло от чаено дърво, канела, евкалипт, синап и мащерка. Пелинът може да се използва, ако искате да отстраните гъби или други паразити. Накрая като допълнение към пелина, или разтвора на Лугол, вие можете да използвате като алтернатива в борбата с гъбите и други инфекциозни агенти в кръвта – Електронен запер и Магнитен пулсар. Освен това, Магнитен пулсар може да помогне за дезинфекция срещу Кандида нахлуване в устата, вагината или други участъци на кожата.

Не позволявайте “антибиотичния синдром” да стигне до вас. Винаги опитвайте с други средства на лечение, но когато се налага да ги използвате, добавете към вашето лечение указаните по-горе мерки.

Автор: Walter Last

Вие може би не знаете, че имате замърсяване с Кандида, проверете състоянието на своя организъм с Candida тестa на Walter Last

Как да преодолеете Кандида ще научите от: Книгата на Walter Last “Преодолей Кандида”

Още по темата:

Лечение на паразити и кандида – лечебна картинка

Вагинални гъбички и инфекции – Изпитани рецепти

Стомашно – чревна флора

Рецепти – диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Йодът. Нужен като въздуха!

Свързани публикации