Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Вагинални гъбички и инфекции

Вагинални гъбички и инфекции – моят личен опит

Бих казала, че няма особено значение да знаете, какъв вид нападател има във вашето влагалище, щом разполагате с такива ефикасни средства, широкоспектърни убийци, като маслата на чаено дърво, лавандула и хвойна!

Как да ги използвате:

чаено дърво – направете ароматен тампон /аромапревръзка/ с

• 20- 30 капки базисно масло (препоръчвам ви масло от жожоба или кокосово масло)
• 10 капки чаено дърво, като на тампона /превръзката/ накапете 7-10 капки от сместа.

Можете да използвате сместа и за външните, засегнати области. За локално третиране можете да използвате отново същата смес от жожоба и чаено дърво или лавандула. Ако възпалението е много силно, започнете направо с цялата смес върху тампона, а не със 7-10 капки от нея. След това намалете количеството.

хвойна (ако се налага!): направете аромапревръзка (ароматампон) с

• 20- 30 капки базисно масло и 10 капки хвойна, като на превръзката (тампона) се капват 7-10 капки от сместа. По същия начин начин можете да използвате лавандула, вместо хвойна.

Започнете с масло от чаено дърво, а след това продължете с масло от хвойна или лавандула, ако все още има проблеми. Тампонът поставяйте вечер преди лягане във влагалището. Само след 3 тампона, ще постигнете значително изчистване от вагинални гъбички, следващите дни продължете с тампони от хвойна или лавандула, ако все още има проблеми. Обработвайте със средствата, докато получите пълно изчистване.

Задължително е да се погрижите и за възстановяването на естествената среда във влагалището, като използвате продукти или тампони, поръсени с ацидофилус, които можете да поставяте през деня за няколко дни. Например, вечер поставяте лечебното (изчистващо) средство, а сутрин поставяте пробиотиците (бактерийте ацидофилус, кисело мляко…), за възстановяване на средата във влагалището и отвън. Можете да поръсвате с пробиотици и отвън, дори е желателно!

За вътрешен прием на притивогъбично средство ви препоръчвам разтвор на Лугол 4Х6 капки дневно (можете да използвате и по-малки дози например 6 капки дневно) максимален прием 20 дни като избягвате антиоксидантите през този период. След това можете да продължите с Пелин за 1 месец.

Как да направите цялостно изчистване на организма от Кандида е добре обяснено в книгата на Walter Last “Преодолей Кандида”

Не забравяйте: Задължителна дезинфекция на бельото чрез гладене или белина!!! В противен случай постоянно ще се самозаразявате!!! Освен това, елиминирайте всякакви химикали от бельото, не ги перете с прах за пране, а с някакъв неутрален сапун. Избягвайте всякакви полови контакти, докато не сте сигурни, че инфекцията с вагинални гъбички е преодоляна, в противен случай тя постоянно ще се завръща!

Изобщо като цяло елиминирайте и тествайте всички химикали, които могат да са свързани с вашия проблем. Тези химикали могат да се съдържат в: сапун шампоан прах за пране, с който перете бельото си, дамски превръзки, тампони, дори в тоалетната хартия!

За други приложения на чаеното дърво и още информация можете да прочетете: Чаено дърво (Tea tree).
Цитат от публикацията за чаено дърво: “… Маслото е особено полезно като дезинфектант в болниците тъй като убива резистентните на антибиотици щамове на Staphylococcus. Изпитанията установиха че чаеното дърво е ефективно срещу много други организми в това число всички щамове на Candida освен Epidermophyton floccosum всички шестдесет и четири щамове на пърхот (Malassezia furfur) и осемдесет други видове болестотворни гъбички.

По-долу е списъкът на организми при които маслото от чаено дърво е доказало своята ефективност: aspergillus, bacteroides, Clostridium, Cryptosporidium, Diptheroids, E. coli, Enterobacter, Fusobacterium, Gonococcus, Hemophilus, Herpes viruses, Meningococcus, Microsporium, Peptococcus, Proteus, Pseudomonas, Spirochetes, Staphylococcus, Streptococcus, Trichinosis, Trichophyton…”

За други приложения на хвойната и още информация за нея, можете да прочетете: Хвойна (Juniper).
Цитат от публикацията: “… Хвойната е активна срещу Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Shigella dysenteriae, Streptococcus spp. Escherichia coli, Candida albicans, Salmonella spp…”

За лавандулата вижте статията: Лавандула (Lavandula officinalis)

Дали имате нужда от цялостно изчистване на организма можете да проверите с Кандида теста на Walter Last

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации