Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Напълняване и наднормено тегло

Алтернативното решение за напълняване и наднормено тегло

Основната причина за напълняване и наднормено тегло, е в диетата с ниско съдържание на мазнини и високо потребление на обработени въглехидрати, по-специално подслаждащи вещества и зърнени или тестени продукти.

Експериментирайте с комбинации от следните възможности:

1. За редуциране на апетита вземете протеинова напитка, студена или топла, 30 минути преди хранене в комбинация с някоя от изброените компоненти и в количество, което ви устройва: прах от спирулина или хлорела, дрождени храни (по желание), ленено семе, ленено масло или зехтин. Можете да използвате това няколко пъти през деня, за да задържите глада по-дълго време, за часове.

2. 30 минути преди хранене смесете 1 ч.л. псилиум (psyllium hulls) в чаша с вода и я изпийте веднага. Ако е необходимо двойно количество с 2 ч.л. и голяма чаша с вода. Пийте, колкото е възможно повече вода след това. Псилиум набъбва и изпълва стомаха с мек гел.  Той е много ценен помощник в битката с вашето наднормено тегло.

3. Яжте само кафяв ориз, леща, зелени зеленчуци и покълнали семена в допълнение към гореказаното. Можете също така да опитате с комбиниране на различни не пшенични цели зърна и бобови. Това е най-подходящо за вегетарианците, за тези с О-ва кръвна група само като пречистваща диета.

4. Приемете моно-диета: един ден яжте само протеинови храни, на следващия ден само плодове, на третия ден само покълнали семена и зеленчукови салати. Повтаряйте толкова пъти, колкото е нужно.

5. Приемете пречистваща диета със сурови храни, преди всичко – зеленчуци и сокове от зелени треви, покълнали семена и плодове, ядки и маслинови семена, може и сурово разбито яйце и маринована риба. Чувствителните индивиди трябва да неутрализират киселините с доломит.

6. В продължение на две седмици яжте само протеини и мазни храни и зелени зеленчуци с по-малко от 40 гр. въглехидрати дневно (лененото семе е най-добрата протеин/мазнина храна).

7. Повтарящи се периоди на зеленчуци и сокове от треви в допълнение към зеленчукови салати.

8. Избягвайте всякакви сладки храни, включително безалкохолни напитки и зърнени закуски, те стимулират апетита и синтеза на мазнина. По-специално разделяйте фруктозо – съдържащите от съдържащите скорбяла храни и яжте свежите плодове поотделно. Подслаждащата трева Стевия е за предпочитане като подсладител.

9. Избягвайте всякакви тестени или зърнени изделия, това е особено полезно за тези, които са с 0-ва кръвна група.

10. Използвайте диета с високо съдържание на ненагрявани мазнини и олио от типа на студено пресован зехтин. Лененото масло, рибеното масло и кокосовото масло не водят към напълняване дори ако са използвани в големи количества.

11. За предпочитане е да избягвате вечерното хранене или то да бъде малка салата или ябълка.

12. Всеки ден правете някои леки упражнения от типа на 15 минутна разходка или бягане по пътека, или аеробика. Метаболитната норма се ускорява бързо нагоре за дълго време след упражненията.

13. Използвайте ниско алергична диета, комбинирана с диета за вашата кръвна група.

14. Приемете мисловна терапия от типа на управляеми образи и утвърждаване, също гледайте с вяра на вашите системи, освободете отрицателните емоции и изразявайте своите емоционални потребности. Използвайте Техниката за Емоционална Свобода (ТЕС), за да преодолеете свръх жаждата си към храна.

15. Яжте много бавно и спокойно, дъвчете всяка хапка за приблизително 2 минути, докато не се превърне в течност. Вкусът и ароматът на храната се усещат по време на дъвченето.

Автор: Walter Last

Книги за самолечение на Walter Last

Още по темата

10 прости правила срещу напълняване!

Учени установили причината за напълняването

Недоспиването е една от причините за напълняването при децата

Напълняването около талията увеличава риска от преждевременна смърт

Заместителите на захарта водят до напълняване

Мазнини и масла

8 прости правила за стройна фигура!

10 лесни правила за отслабване!

Закуски по часове помагат за отслабването

Картофите помагат за отслабването

Тест за недостиг на витамини и минерали

Тест за паразити

Кандида тест

Тест за алергии

Рецепти- диетични

Лечебни картинки

Масажи

Candida и “антибиотичния синдром”

Йодът. Нужен като въздуха!

Забравеният разтвор на Лугол

Свързани публикации