Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

10 прости правила срещу напълняване!

Съвети срещу напълняване!

Някои от нас, майката природа е дарила с отличен метаболизъм, с други думи – можем да ядем, каквото си поискаме, без да се страхуваме от появата на ненужни “стратегически резерви” в областта на бедрата, корема или двойна брадичка. Но днес, повечето хора не могат да се похвалят с добра обмяна на веществата и затова е нужно постоянно наблюдение.

За да не станете заложник на различни продукти за отслабване, които предлага всяка онлайн аптека, е добре да вземете под внимание следните 10 прости правила.

1. Винаги закусвайте. Не пропускайте храненето сутрин.

2. Любимото ястие подправяйте с подправки като черен пипер или джинджифил. Така ще повишите метаболизма с около 25%, което води до допълнително изгаряне на около 300 калории на ден.

3. Пийте много течности – златното правило на всяка диета и здравословен начин на живот като цяло. Дневен минимум- 1,5- 2 литра вода.

4. Включете към храната морско зеле (ламинария). Този продукт съдържа йод, който стимулира работата на щитовидната жлеза.

5. Посещавайте банята- хубаво и много полезно занимание за целия организъм, когато си почива и тялото, и душата. Водните процедури, стимулират потенето и разграждането на мазнините, препоръчват се веднъж седмично. Освен това, можете преди да запарването да натриете тялото със сол и мед.

6. Пийте сухо вино. Това в никакъв случай не е покана за алкохолна зависимост, тъй като не всички хора са в състояние адекватно да се възползват “винените” съвети. И напитката трябва да бъде напълно натурална, без оцветители и химикали.

7. Настройте себе си положително и се усмихвайте по-често! 10- минутният смях изгаря до 40 калории и ускорява метаболизма с 20%. Подобна реакция става и при феновете на филми на ужасите, но понякога трябва да се смилите над психиката си от телевизионния негативизъм.

8. Яжте млечни продукти (кисело мляко, кефир, извара), които съдържат калций и полезни стомашно – чревни бактерии. Освен това, те активират обмяната на веществата.

9. Спорт. Жените могат да се занимават с фитнес, аеробика, йога, да ходят пеш, а също и да домакинстват. Главното е, постоянно да сменят вида на физическото натоварване, защото с течение на времето тялото се адаптира към натоварванията и престава да реагира на тях, т.е. теглото замръзва в “мъртва точка”. По време на интензивни физически упражнения, разходът на калории се увеличава с 20-30%.

10. Масаж срещу напълняване. За ползите и приятните усещания, получени чрез тази процедура, могат да се напишат много статии. Препоръчва се поне два пъти годишно масаж против целулит и меден масаж.

Още по темата:

10 лесни правила за отслабване!

Закуски по часове помагат за отслабването

Сигналите на тялото: ако ви влече към солено или сладко …

Отслабнете без диети и фитнес – полезни съвети!

Как да изгорите мазнините с дихателни упражнения?

Ако искате да отслабнете- нужен ви е добър сън!

Картофите помагат за отслабването

Л-карнитинът. Стъпки в бъдещето

Основни правила за здравословен начин на живот

8 прости правила за стройна фигура!

Съвременните “диети” или как да съсипете здравето си?!

Напълняване и наднормено тегло

Каква е тайната на красивите и фини французойки?!

Свързани публикации