Количка

10 прости правила срещу напълняване!

Съвети срещу напълняване!

Някои от нас, майката природа е дарила с отличен метаболизъм, с други думи – можем да ядем, каквото си поискаме, без да се страхуваме от появата на ненужни “стратегически резерви” в областта на бедрата, корема или двойна брадичка. Но днес, повечето хора не могат да се похвалят с добра обмяна на веществата и затова е нужно постоянно наблюдение.

За да не станете заложник на различни продукти за отслабване, които предлага всяка онлайн аптека, е добре да вземете под внимание следните 10 прости правила.

1. Винаги закусвайте. Не пропускайте храненето сутрин.

2. Любимото ястие подправяйте с подправки като черен пипер или джинджифил. Така ще повишите метаболизма с около 25%, което води до допълнително изгаряне на около 300 калории на ден.

3. Пийте много течности – златното правило на всяка диета и здравословен начин на живот като цяло. Дневен минимум- 1,5- 2 литра вода.

4. Включете към храната морско зеле (ламинария). Този продукт съдържа йод, който стимулира работата на щитовидната жлеза.

5. Посещавайте банята- хубаво и много полезно занимание за целия организъм, когато си почива и тялото, и душата. Водните процедури, стимулират потенето и разграждането на мазнините, препоръчват се веднъж седмично. Освен това, можете преди да запарването да натриете тялото със сол и мед.

6. Пийте сухо вино. Това в никакъв случай не е покана за алкохолна зависимост, тъй като не всички хора са в състояние адекватно да се възползват “винените” съвети. И напитката трябва да бъде напълно натурална, без оцветители и химикали.

7. Настройте себе си положително и се усмихвайте по-често! 10- минутният смях изгаря до 40 калории и ускорява метаболизма с 20%. Подобна реакция става и при феновете на филми на ужасите, но понякога трябва да се смилите над психиката си от телевизионния негативизъм.

8. Яжте млечни продукти (кисело мляко, кефир, извара), които съдържат калций и полезни стомашно – чревни бактерии. Освен това, те активират обмяната на веществата.

9. Спорт. Жените могат да се занимават с фитнес, аеробика, йога, да ходят пеш, а също и да домакинстват. Главното е, постоянно да сменят вида на физическото натоварване, защото с течение на времето тялото се адаптира към натоварванията и престава да реагира на тях, т.е. теглото замръзва в “мъртва точка”. По време на интензивни физически упражнения, разходът на калории се увеличава с 20-30%.

10. Масаж срещу напълняване. За ползите и приятните усещания, получени чрез тази процедура, могат да се напишат много статии. Препоръчва се поне два пъти годишно масаж против целулит и меден масаж.

Още по темата:

10 лесни правила за отслабване!

Закуски по часове помагат за отслабването

Сигналите на тялото: ако ви влече към солено или сладко …

Отслабнете без диети и фитнес – полезни съвети!

Как да изгорите мазнините с дихателни упражнения?

Ако искате да отслабнете- нужен ви е добър сън!

Картофите помагат за отслабването

Л-карнитинът. Стъпки в бъдещето

Основни правила за здравословен начин на живот

8 прости правила за стройна фигура!

Съвременните “диети” или как да съсипете здравето си?!

Напълняване и наднормено тегло

Каква е тайната на красивите и фини французойки?!

Свързани публикации