Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Отслабнете без диети и фитнес – полезни съвети!

Отслабнете без диети и фитнес

Според определението, дадено от експерти на Световната Здравна Организация, здравето – това е състояние на пълно физическо, социално и духовно или психологическо благополучие, а не просто отсъствие на болест или дефект. Едва ли някой би се отказал от възможността да загуби няколко килограма без скучни диети и изтощителни физически упражнения.

Още повече, че следващите съвети ще ви помогнат да излъжете апетита и да придвижите стрелката на кантара в посоката, която искате. В този случай, че искате да отслабнете, ще трябва да включите в ежедневието си няколко полезни правила:

1. След всяко хранене, не само след вечеря, мийте зъбите си. Оставащата в устата свежест ще бъде сигнал за мозъка, че няма да има повече храна и като резултат – той ще потиска апетита.

2. През деня, закусвайте между основните хранения. Това ще ви помогне да се справите с вълчия апетит и ще забавите метаболизма. Добре е да вземате със себе си шепа нарязани моркови, ядки, сушени плодове и семена.

3. Когато почувствате глад, помиришете ябълка, банан или мента. Научно доказано е, че миризмата на тази храна “лъже” мозъка, потискайки апетита и създавайки усещането, че наистина сме яли.

4. Никога не се хранете от обща чиния, винаги си слагайте своя собствена порция в отделна чиния. Добавянето в нея не се разрешава.

5. Винаги поръчвайте или добавяйте в чинията само малки порции. Те задоволяват глада не по-лошо от големите, които заплашват с преяждане. За да не ви изглежда чинията подозрително празна, използвайте чиния с по-малък диаметър.

6. За увеличаване обема на порцията, добавяйте зеленчуци. Чинията ще изглежда пълна, ползите ще бъдат повече, а калориите – по-малко.

7. Подправяйте храната с подправки и лютиви сосове, вместо с масло и захар. Такава храна е много по- апетитна и много по-ниско калорийна. Също така, пикантните храни засилват метаболизма и помагат за изгарянето на повече калории.

8. Веднъж седмично погалете своите вкусови рецептори с нещо екзотично. Например, омар или скариди.

9. Съществува мнение, че ако по време на хранене се гледате в огледало, апетита силно намалява и насищането става по-бързо. Видът на собственото лице по време на хранене напомня на човека за желанието му да отслабне.

10. Не яжте веднага, след като се приберете от работа. Издръжте поне 15-20 минути, защото това е най-опасното време за безконтролно хранене.

11. Яжте бавно, дъвчете добре и избягвайте разговорите по време на хранене. Не се отклонявайте с гледане на телевизия. Така няма да изядете нито едно излишно парче.

12. Яжте само когато сте гладни. Ако искате да изядете определен продукт или лакомство, то това все още не е глад. Истински гладният човек с удоволствие ще изяде каквото и да е. Дори най-полезното за здравето, а нали целта е да отслабнете?!

Автор: Наталия Черкасова

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

Картофите помагат за отслабването

Л-карнитинът. Стъпки в бъдещето

Основни правила за здравословен начин на живот

8 прости правила за стройна фигура!

Съвременните “диети” или как да съсипете здравето си?!

Напълняване и наднормено тегло

Тест за хормонален баланс при жени

Тест за хормонален баланс при мъже

Тест за недостиг на витамини и минерали

Кандида тест

Каква е тайната на красивите и фини французойки?!

Свързани публикации