Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Картофите помагат за отслабването

Изследвания на Университета в Калифорния и Илинойският технологически институт показват, че хората могат да включват картофите в хранителния си режим и още повече да отслабват с тях. През последните няколко години, скромният картоф беше в немилост, защото го смятаха за виновник за напълняването.

Това изследване беше представено на 28-та годишна конференция на Обществото по проблемите на затлъстяването. Водещият изследовател д-р Бъртън заявява, че правилно приготвените картофи, могат да бъдат включени в диетите за отслабване.

Това е добра новина за любителите на картофите. Изследователите поставили 86 души с наднормено тегло, мъже и жени, в продължение на 12 седмици на нискокалорична диета, която включвала 6 порции картофи на седмица.

Резултатите показали, че всички те загубили тегло, като количеството мастни запаси намалели. Един среден картоф съдържа само 110 калории. Той, обаче, може да се похвали с много калий (620 мг) и осигурява почти половината от нужната дневна доза от витамин С (45%).

Следователно, картофите, ако не са чипс или фри, а здравословно приготвено ястие, могат да се включат в диетата на тези, които искат да отслабват.

Още по темата

Компреси от картофи при болки в кръста

Пържените картофи и чипса повишават риска от рак

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Свързани публикации