Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Самотата е по-вредна от затлъстяването!

Самотата е по-вредна за здравето от затлъстяването! Тя е толкова вредна, колкото пушенето на 15 цигари на ден. Тъжно е, че изследователите установяват, че милиони хора прекарват поне пет или шест дни в седмицата, без да видят или изобщо да говорят с някого. А има и такива, които се чувстват изолирани, дори когато живеят в оживени общности.

Според глобално проучване около 33% от възрастните по света са изпитвали чувството на самота. Бразилия, седмата по население страна в света, има най-самотните възрастни, като 50 процента от допитваните заявяват, че се чувстват самотни понякога, често или винаги.

Джош Гланси, британски журналист в Men’s Health, сравнява самотата с глада: “Самотата е липса на емоционална подкрепа, физическото удоволствие да си в компанията на някой, който го е грижа за теб.”

Какви са съветите срещу самота? Имайте цел в живота! Специалистите твърдят, че хората могат да развият чувство за цел дори когато са изправени пред значителни трудности. И още, целта на живота може да се променя. Не е задължително целта да е една и съща от началото до края.
Когато сте създали своя цел намерете сподвижници, които да се включат. Помагайки на себе си ще помогнете и на други хора да избягат от самотата!

Още по темата

Самотата – болестта на младите майки

Виртуалното общуване не спасява от самотата

Стресът няма да те убие, но реакцията ти към него може!

Самообвинявате ли се?

Свързани публикации