Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Онлайн пазаруването на храни е притеснително!

Онлайн пазаруването на храни се превърна в норма за много хора. Доставката на хранителни стоки до дома може да е удобство, но потребителите губят момента на контрола. Дори ако онлайн клиентите отделят време да щракат през продуктовите страници, за да проверяват хранителната информация, продавачите в магазина често се обръщат към заместващи продукти и не обръщат внимание на съставките в продуктите.

Хранителните продукти в магазините се променят. Купувачите лесно намират по-обработени, красиво опаковани и удобно приготвени ястия. Благодарение на онлайн пазаруването се промени начинът, по който тези продукти сега се избират и поставят в количката. За този избор потребителите могат да платят повече, отколкото просто цената на инфлацията. Доставените храни често пристигат с изненади. “Това не е това, което поръчах”, трябва да е сред определящите фрази на пандемията.

Онлайн пазаруването на хранителни стоки е нож с две остриета. Може да увеличи здравословния избор чрез намаляване на нездравословните импулсивни покупки и да помогне за преодоляване на ограниченията в достъпа до храни за някои хора. Но също така увеличава нездравословния избор поради нежеланието на потребителите, например, да купуват пресни продукти онлайн.

Зърнените храни с високо съдържание на фибри са добро начало в списъка с продукти. Редовната консумация на зърнени храни с високо съдържание на фибри и ниско съдържание на захар се свързва с по-нисък риск от затлъстяване и диабет. Когато, обаче онлайн покупките са на зърнени храни, подсладени със сукралоза, захар и сироп, може да се твърди, че е по-безопасно да се изяде опаковката!

Промените в начина, по който храната стига до пазара и до масата, изискват повече бдителност от страна на потребителите. Децата и родителите не осъзнават, че купувайки повече преработените храни, с повече калории заради захарта и повече сол за консервация и вкус, са началото на бъдещи проблеми.

Ако се фокусираме само върху фибрите ще видим важна история. Повечето потребители в Америка ядат по-малко от 10-15 грама фибри на ден. Препоръчителният прием за жени е 25 грама и за мъже 38 грама. Обърнете внимание на изпражненията си. Ако съдържанието плава, то вие получавате достатъчно фибри.

Недостигът на фибри се свързва с по-висок риск от затлъстяване и диабет тип 2, което от своя страна води до по-голям риск от инфаркт, слепота, бъбречна недостатъчност и загуба на краката поради втвърдяване на артериите.

Милиони хора страдат от хроничен запек поради липса на фибри. Напъването при изхождане може да предизвика малки хернии в дебелото черво, които могат да причинят възпаление, понякога перфорация на червата и спешна операция. Не забравяйте, че никой хирург не може да ви гарантира безрискова операция.

Преди много години д-р Денис Бъркит, английски изследовател, съобщил, че африканските общества, които консумират големи количества фибри, не страдат от запек или апендицит. По-късно д-р Томас Л. Клийвс, хирург на борда на линкора “King George V”, страдал от запек. Такива били и моряците. Необработената (сурова) храна излекувала Клийвс и моряците.

Каква е магията на фибрите?

Те задържат вода в храносмилателната система, правейки изпражненията меки като паста за зъби. Фибрите засищат и намаляват рефлекса на глада. Напитките, съдържащи еквивалента на 8 чаени лъжички захар, нямат никакъв ефект върху задоволяването на апетита. Решението: изяжте ябълка, пълна с фибри.

Да знаеш какво искаш означава също и да знаеш от какво трябва да се откажеш, за да го получиш. Кажете “НЕ” на пълните със захар зърнени храни. Предаването на това послание, особено към родителите, не е лесно. Но приемането на курса към затлъстяване и диабет тип 2 намалява шансовете за дълъг и здравословен живот. Това не е просто захар. Това е твърде много калории и липса на физически упражнения.

Пазарувайте умно! Следете ежедневно теглото си и проверете, дали вашите изпражнения плуват?

Източник: www.docgiff.com

Още по темата

Колко здрави са вашите изпражнения?

Приемате ли достатъчно въглехидрати?

Диетата с високо съдържание на фибри е полезна

Хранителните влакна (фибри) – грижа за червата!

Странични ефекти на диетата с ниско съдържание на въглехидрати (кето диета)

Свързани публикации