Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Самотата – болестта на младите майки

Както изяснили британски социолози, младите майки през последните години в голяма степен се опират на социалните мрежи, за да поддържат връзка с приятели и да научат нова информация. Поради това, нараства изолацията им. 32% от младите майки от общо 1000 заявили, че в грижите за детето си те се придържат към съветите, които получават от приятелите в социалните сайтове и специализираните форуми.

Към медицински специалисти, те се обръщат само в случай на сериозни съмнения за някаква болест на детето. Интернет все по-активно се превръща за много хора в безплатен лекар, при това, за абсолютно всички области. Но по-тревожното е, че по-голямата част от младите майки, след раждането губят живата връзка с приятели и приятелки, както и с членове на семейството.

Според авторите на изследването, след раждането жените все по- често се оказват в доброволно – принудителна изолация. Всеки седем от десет анкетирани признават, че живеят отдалечено, най-малко на 70 км от близки роднини, а 23% заявяват, че близо до тях няма нито един от родителите им или родителите на съпруга.

“След раждането, жените се чувстват много самотни и изолирани – казва представителят на асоциацията NCT, провела изследването – Въпреки подкрепата, достъпна чрез интернет, те все едно страдат от тежък психически стрес. Виртуалното общуване не може да замени разговорите лице в лице. И особено помощта на родителите, живеещи наблизо.”

Голямата тревога на специалистите от NCT внушава факта, че голяма част от младите майки нямат никаква представа, къде могат да отидат и с кого да се срещнат в първите месеци след раждането. Така че целия този период те прекарват почти затворени.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации