Закуски по часове помагат за отслабването

Закуски помагат за отслабването?

Мнозина се оплакват, че закуската, обяда и вечерята не са им достатъчни, тялото все още упорито изисква допълнително зареждане. Някои диетолози смятат, че не е необходимо да се съпротивляваме на неочакваното чувство на глад.

Само трябва да изберем полезната закуска. Според експертите, много важно е да има закуска в определени часове, тъй като това стимулира по-активната обмяна на веществата.

Тук, по-специално, те съветват:

07:30– в това време е добре да се закуси с горещи препечени филийки от пълнозърнест хляб и настъргано сирене- получава се перфектна комбинация от протеини и фибри. Сутрешната закуска трябва да бъде не по-късно от 8-9 часа след последното вечерно хранене. По-дългото прекъсване кара тялото да търси бърз начин за насищане и започва да изисква захар.

11:00 – изяжте авокадо: то нормализира нивото на холестерола в кръвта.

13:30 – този час е идеален за някаква салата, подправена със зехтин. Той помага на тялото да изгаря мазнините и бързо заглушава чувството на глад.

16:00 – най-доброто време за протеини. Например, пастърма или някакво парче сушено говеждо месо, където има почти всички протеини и почти никакви мазнини.

20:00 – можете да хапнете сирене (с него дори започнете вечерята.) Сиренето “балансира” кръвната захар и не позволява на апетита да се развихри. Предпочитание трябва да се отдаде на нискомаслените и слабо солени сирена.

23:30 – закусете с банан, по-добре по-зелен – той бързо създава усещане за ситост. Между другото, бананите са добро средство срещу безсъние.

Още по темата:

Как да изгорите мазнините с дихателни упражнения?

Приемате ли достатъчно Вода?

Картофите помагат за отслабването

8 прости правила за стройна фигура!

Съвременните “диети” или как да съсипете здравето си?!

Малки трикове срещу “зимните” килограми!

5 цвята на здравето

Витамин Д. “Разбит със захар жълтък” – по-добре…

Напълняване и наднормено тегло

Candida и “антибиотичният синдром”

Тест за недостиг на витамини и минерали

Тест за хормонален баланс при жени

Тест за хормонален баланс при мъже

Тест за киселинност на тялото

Кандида тест

Тест за паразити

Имунен тест

Тест за алергии

Свързани публикации