Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

ТЕСТ ЗА ПАРАЗИТИ

Предлагаме ви Тест за паразити, включващ симптоми за наличие на паразити в организма, които е добре да знаете. Защото паразитите са липсващата диагноза за много здравословни проблеми.

Алергия

Един от най- важните симптоми в нашия тест за паразити. Паразитите могат да раздразнят и понякога да перфорират чревните стени. Това увеличава възможността големи неусвоени молекули от храната да преминат бариерата и да навлязат в кръвния поток. Именно, тези големи молекули дразнят достатъчно имунната система, за да доведат до подобни симптоми на алергия като повишаване нивата на еозинофилите, които, от своя страна, възпаляват тъканите и това завършва със симптоми на алергия.

Паразитите могат да предизвикат увеличено производство на имуноглобулин E (IgE). Всичко това може да доведе до много различни видове хранителни алергии или чувствителности. СПИН Хората със СПИН често са устойчиви на лечение за кандида албиканс поради намалени имунни фактори, породени от твърде много паразити. Изследване, направено в Университета във Вирджиния съобщава, че една амеба, Entamoeba histolytica, произвежда вещество, което атакува много имунни защитни клетки и може да инактивира HIV вируса.

Списанието за медицина “Нова Англия” обръща внимание върху връзката между СПИН и епидемичните взривове на амебиаза две години преди епидемията от СПИН в Сан Франциско (7 август, 1986 г.) В резултат на епидемията от СПИН, честотата на много паразитни заболявания се е увеличила – пневмония, причинена от Pneumocystis carinii, криптоспоридиоза (cryptosporidiosis) и strongyloidiasis.

Анален сърбеж

Когато е особено нощем. Това често е признак за острици (вид нематоди), но може да бъде симптом за всеки от множеството паразити.

Анемия

Някои чревни паразити се прикрепят към лигавицата на червата и изсмукват хранителни вещества от домакина. Ако броят им е достатъчно голям, те могат да причинят достатъчно загуба на кръв и да породят железен дефицит или злокачествена анемия.

Женски гърди

Гърди, които се болезнени и подути, но това не е свързано с менструалния цикъл.

Гръдни болки или киселини в стомаха

Когато те не са свързани с предстоящ сърдечен пристъп.

Хронична умора

Паразитите причиняват физически, умствени и емоционални симптоми, които включват: умора, грипоподобни оплаквания, апатия, депресия, нарушена концентрация и слаба памет. Прекалената умора често е резултат от недохранване заради малабсорбция (слабо усвояване) на белтъчини, въглехидрати, мазнини и особено на витамините А и В12, причинена от паразитно блокиране на абсорбиращи участъци в червата.

Запек

В зависимост от размера и формата, някои червеи (глисти) могат да затруднят елиминацията от червата.

Диария

Някои паразити (най-вече протозои) произвеждат простагландин, който създава загуба на някои електролити. Диарията е резултат от паразитно действие, а не непременно опит на тялото да изчисти организма.

Храносмилателни проблеми

Паразитната инвазия, често се бърка с неясни храносмилателни проблеми, включва следното: грипоподобни симптоми, колит, газове, подуване на корема, стомашно разстройство, чувство за препълненост през цялото време, болки в стомаха или усещане за парене, гадене, необяснимо повръщане и т.н.

Може също да има загуба на тегло, докато все още има силен апетит. Други проблеми с храносмилането могат да включват: трудности с наддаването или загубата на тегло, неконтролирани хронични проблеми с дрожди (например, мая), както и многобройни, разнообразни хранителни алергии или чувствителности, също и нетърпимост към средата. Повече от 50% от хората, страдащи от синдром на раздразненото черво и хронична умора се смятат за “излекувани” от заболяването си, когато са третирани срещу паразити.

Промени във фекалиите

Изпражнения, които са противно миришещи и мазни, ставащи все по-зле в следобедните часове и вечер, често са симптоми на паразитни инфекции, особено на Giardia lamblia. Други симптоми са следните: редуващи се периоди на меки или воднисти изпражнения и запек, коремни спазми, коремни крампи и къркорене, различни от периодите на глад и хранене. Други промени могат да включват нощно напикаване, кръв в изпражненията и дизентерия (различни от проста диария).

Газове и подуване на корема

Някои паразити живеят в горната част на тънките черва, където възпалението може да доведе до тези симптоми. Тези проблеми могат да се увеличат от консумацията на такива трудни за смилане храни, като фасул, сурови плодове и зеленчуци. Постоянното подуване на корема често е признак на паразитна инвазия. Симптомите могат да продължават периодично в продължение на месеци или години, ако паразитите не бъдат отстранени напълно от организма.

Гингивит (възпаление на венците)

Без надеждна грижа за устата, нормалната бактериална флора може да се промени, което позволява на патогени и паразити да я превземат. Като цисти влизат в устата и пътуват из цялото тяло, отслабналата област, като устата, лесно ще се превърне в мишена.

Грануломи

Туморо-подобни маси, които обвиват унищожените ларви и паразитни яйца се наричат грануломи. Те се развиват най-често в дебелото черво и ректумните стени, но могат да се намерят и в белите дробове, черния дроб, перитонеума и матката.

Имунна дисфункция

Важен симптом в нашия тест за паразити. Паразитите влошават функцията на имунната система чрез намаляване секрецията на имуноглобулин IgA. Тяхното присъствие непрекъснато стимулира реакция на имунната система и с течение на времето може да изтощи тази линия на защита, оставяйки тялото отворено към навлизане на други паразити, а също бактериални и вирусни инфекции.

Неочакваните разстройства могат да включват следните обикновени оплаквания: сърбеж по кожата/ уши/ нос/ анус, ставни и мускулни болки, болки в кръста, обриви и т.н., до по-сериозни автоимунни нарушения, включително болестта на Крон, улцерозен колит, артрит, ревматоиден артрит, синдром на хроничната умора и т.н.

Синдром на Раздразненото черво

Паразитите могат да раздразнят, възпалят и обвият чревната стена, което води до различни стомашно-чревни симптоми и проблеми със слабо усвояване (малабсорбция), особено на мазни храни, което води до обемни изпражнения и стеаторея (излишни мазнини в изпражненията).

Ставни и мускулни болки

Паразитите могат да мигрират в ставните течности. Червеите могат да енцистират, което означава да се капсулират в торбичка, вътре в мускулите. Когато това се случи, болката се диагностицира като артрит или ревматизъм. Възпалението ще бъде реално, защото тяхното присъствие ще стимулира имунната система на организма да реагира на присъствието им, но те са микроскопични и няма да бъдат заподозрени, т.е. открити.

Психични промени

Важен симптом в нашия тест за паразити. Те включват следното: депресия, нарушения в мисленето, изблици на гняв, объркване, безпокойство, тревожност, нервност и често са резултат от системно паразитно масово нахлуване. Паразитни метаболитни отпадъци и токсични вещества могат да служат като дразнители за централната нервна система, което води до тези симптоми.

Респираторни проблеми

Сред тях са следните: кашлица и хрипове, недостиг на въздух, често с грипоподобни симптоми и прекалени натрупвания в носа. Паразитите се знае, че мигрират към горните дихателни пътища, причинявайки възпаление.

Състояния на кожата

Чревните червеи (глисти) могат да доведат до следното: уртикария, обриви, плачещи екземи и други кожни увреждания. Кожни язви, отоци, рани, папуларни лезии (пъпки) и сърбящ дерматит, всички те могат да са резултат от инвазия на протозойни (едноклетъчни организми).

Нарушения на съня

Безпокойството с няколко събуждания през нощта и особено между 2 и 3 часа, може да бъде причинено от опит на организма да елиминира токсичните отпадъци през черния дроб. Според китайската медицина, тези часове се управляват от черния дроб. Нарушенията на съня също така са предизвикани от нощното излизане на някои паразити през ануса, създавайки силен дискомфорт и сърбеж.

Скърцане със зъби

Бруксизмът е несъзнателно силно стискане и скърцане със зъби, често наблюдавано при случаи на паразитна инфекция. Това е по-забележимо при децата, особено нощем, и може да е нервна реакция към вътрешния чужд дразнител. В “конвенционалните” медицински материали, все още се твърди, че причината за това остава неизвестна и спорна.

Други оплаквания

Паразитите са липсващата диагноза за много здравословни проблеми, включително следните: хронична умора, хипогликемия, хипотиреоидизъм, хипоадренализъм (слаби надбъбречни жлези), дисгонадизъм (протеинова дисфункция в областта на половите жлези), хронични заболявания на горните дихателни пътища, депресивни прояви, потиснато либидо и ендометриоза.

В настоящия тест за паразити са изброени основните и най- масово проявяващи се симптоми. Периодичното профилактично изчистване на организма от паразити и кандида ще ви осигури добра имунна защита и добро здраве. Как да изчистите организма можете да научите от Книгите за самолечение на Walter Last

Още по темата

Противопаразитна диета

Противопаразитни билки

КАНДИДА ТЕСТ

Тест за недостиг на витамини и минерали

Храносмилателни разстройства

Киселинно – алкален баланс

Натурални терапии

Рецепта с тиквени семки срещу паразити

Храносмилателна система

Свързани публикации