Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Рецепта с тиквени семки срещу паразити

Тиквени семки – едни от най-ефикасните противоглистни средства в растителното царство. Те са особено полезни срещу тения или глисти при бременни жени. Те също така са безопасни и за децата, за които силно действащите и токсични препарати са неподходящи.

Европейските заселници в Северна Америка смилали семената и ги смесвали с вода, мляко или мед като лечебно средство срещу глисти. Тази практика станала така широко разпространена в домакинствата на цяла Северна Америка, че медицинската общност в крайна сметка я приела като стандартно лечение. Тиквените семки са средство срещу червеи, използвано и за животни, и за хора.

Рецепта 1:

Семена от няколко сорта на вида Cucurbita отдавна имат слава, че парализират, но не убиват червеите. Ето защо е важно да се вземе натурален лаксатив за изхвърляне на червеите от храносмилателната система, преди те да станат отново активни.

На децата се дават 10 до 15 семена на ден, а на възрастните 20 до 30 семена на ден в продължение на около две седмици, увеличавайте броя на семената, ако проблема е свързан с тении. Последвайте това със слабително около един час след всяка доза семена.

Лечението може да се повтаря, колкото е възможно по-често, то няма вредни странични ефекти – докато лаксативите не трябва да са приемат продължителен период от време. Когато става въпрос за глисти, е важно, целият червей да бъде изхвърлен, защото в противен случай ще се възстанови.

Рецепта 2:

Друг вариант е да смелите семена от тиква и диня на прах и да ги смесите с малко сок от алое вера. Тази напитка се приема на гладно всяка сутрин.

Рецепта 3:

Смачкват (смилат) се 60 грама тиквени семена (сурови!) и се добавя 400 мл мляко (или вода), което може да е подсладено с 14 грама мед и 28 грама тръстикова захар. Една трета от тази смес трябва да се приема на всеки 2-3 часа след последната доза умерено количество рициново масло (по-добро средство в момента е сената), което също трябва да се взема. Тези, които не могат да приемат мляко, могат да опитат със соево или бадемово мляко.

Рецепта 4:

Отвара с тиквени семки: Кипнете 60 грама обелени тиквени семки, счукани или ситно нарязани, в 60 мл вода, вземете на празен стомах, важно е, стомахът да е празен, най-добре е да не се яде предния ден, два часа след приема на отварата, да се вземе лаксатив, рициново масло или сена и след слабителното действие, може да се приеме закуска, ако не се получи от първия ден, на следващия ден трябва да се увеличи дозата и да се прави, докато се изхвърли тенията.

Профилактика:

Ежедневната консумация на семена от тиква може да помогне за профилактика срещу паразити.

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

Лечение с камъни

Лечение на паразити и кандида – лечебна картинка

Тест за паразити

Противопаразитни билки

Противопаразитна диета

Рицин (Castor Oil Plant)

Тиква (Pumpkin)

Малабсорбция

Свързани публикации