Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Малабсорбция

Малабсорбция към храните

Често се свързва с хронични дегенеративни заболявания, болнавост и по-ниско от нормалното тегло или трудно повишаване на теглото. Често това е индуцирано от втечнени, с едри остатъци, бледи, лошо миришещи и силно изменени изпражнения. Обичайните причини и решения са следните:

Алергия към глутена – да се избягва глутена.

Недостиг на стомашна киселина, панкреатин, жлъчна течност или натриев бикарбонат – да се вземат подходящи добавки, да се намалят мазнините, като се заменят с прием на студено пресован зехтин, да се подобрят органите, свързани с този проблем.

Слузните обвивки на чревните стени (хора с белезникави ириси или слузни проблеми) – да опитат с едномесечен курс черен оман – пепсин и подходящи билки (Вижте Слузни проблеми).

Свръх бърз растеж на бактерии и гъби в тънките черва- използвайте изотоничен чеснов поток, съпроводен с ацидофилус и бифидус култури.

Глисти или други паразити– тридневна диета със сурови храни, преди всичко сурово зеле и салата, също моркови, а по друго време тридневна диета на ябълки. Чай от лайка, градински чай, върбинка и комбиниране на лечението с пелин, карамфил и черупки на орехи. Вземайте тиквени семки или масло от тиквено семе. Жълта цветна терапия на корема.

Тения- опитайте с тридневно водно гладуване съпроводено с рициново масло, алтернативно гладуване с урина, терпентиново масло (зеленчуково) с рициново масло (предозирането е опасно, вземайте само под компетентно наблюдение). Народна медицина: тридневно гладуване с вода, след това седнете над купа с топло мляко, чакайте и хванете главата на тенията, когато тя се появи навън, за да се храни!

Основни правила: Правете малки хранения с лесно смилаеми храни, например: квасен хляб, вместо хляб с мая. Вземайте полен, спирулина или хлорела, а също, ако е възможно и аминокиселина и добавки с Нуклеинова киселина, ако сте много изтощени. Аминокиселината Глутамин помага за възстановяване на чревната стена. Дъвчете храната максимално дълго, обърнете внимание на отделящите се аромати при всяка хапка.

Често втривайте тялото с масло от черен дроб на треска или камбала, зехтин и маслен разтвор на витамин Е. За предпочитане е емулсирането на маслата преди поемане (студено пресовано ленено масло и масло от черен дроб на треска) като ги размесите в буркан заедно с лецитин и някакъв сок. Дъвчете всякакви подходящи добавки и ги дръжте под езика, особено тези, които са абсорбират трудно или с хормони, които могат да бъдат унищожени в стомаха от типа на замразен черен дроб, масло от черен дроб на камбала.

По такъв начин може да се приема витамин В12 в лечебни дози дори ако необходимия “съществен фактор” липсва в стомаха. Болшинството таблетки могат да бъдат стрити, капсулите отворени и смесени с храната, вземайте витамин Е в натурална форма на таблетки, не на капсули примесен с други масла. При трудни случаи нутриентите могат да бъдат абсорбирани от дебелото черво чрез клизма със зелени сокове.

Автор: Walter Last

Книги на Walter Last

Още по темата

Тест за недостиг на витамини и минерали

Любопитно за вас…

ТЕСТ ЗА ПАРАЗИТИ

КАНДИДА ТЕСТ

ТЕСТ ЗА АЛЕРГИИ

Рецепти- диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Масажи

Candida и “антибиотичния синдром”

Йодът. Нужен като въздуха!

Лечение с компреси

Забравеният разтвор на Лугол

Йодна решетка

Свързани публикации