Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Приемате ли достатъчно Вода?

Обезводняването е една от основните причини за много заболявания, затова, приемате ли достатъчно вода?

Съвременният начин на живот предполага наличие на такова състояние, което вие едва ли знаете. Редовната консумация на диуретици от рода на кафе, чай, какао, безалкохолни напитки, алкохол… води до остър недостиг на вода за организма!

Предлагаме ви лесен тест, за да проверите, приемате ли достатъчно вода?

Направете следното:

Най-главните симптоми за недостиг на вода са Болката и Спазмите! В момент, в който изпитвате болка или спазъм, изпийте чаша чиста вода и след това поставете щипка обикновена готварска сол (NaCl- важно е да бъде натрий) на езика си. Ако след малко болката изчезне, то вие със сигурност имате нарушен баланс – вода- натрий- калий в организма си.

План за действие: Първо, изчислете колко вода ви е нужна на ден. За целта умножете теглото си в килограми по 30 мл. Например, ако тежите 63 кг, на ден трябва да изпивате около 2 литра вода. А това е около 9 чаши. Наблюдавайте дали това е нужното количество вода. Ще ви се наложи да отивате до малка нужда на всеки 2 – 3 часа. Урината трябва да бъде прозрачна или поне бледо жълта. Наситеният жълт цвят говори за недостиг на течности.

За повече информация ви предлагаме да прочетете статията за Водата

И още:

Натрий (Na) – основен минерал

Калий (К)- основен минерал

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Свързани публикации