Приемате ли достатъчно Вода?

Обезводняването е една от основните причини за много заболявания. Съвременният начин на живот предполага наличие на такова състояние, което вие едва ли знаете. Редовната консумация на диуретици от рода на кафе, чай, какао, безалкохолни напитки, алкохол… води до остър недостиг на вода за организма!

За да проверите, дали наистина имате недостиг на вода, направете следното:

Най-главните симптоми за недостиг на вода са Болката и Спазмите! В момент, в който изпитвате болка или спазъм, изпийте чаша чиста вода и след това поставете щипка обикновена готварска сол (NaCl- важно е да бъде натрий) на езика си. Ако след малко болката изчезне, то вие със сигурност имате нарушен баланс – вода- натрий- калий в организма си.

План за действие: Първо, изчислете колко вода ви е нужна на ден. За целта умножете теглото си в килограми по 30 мл. Например, ако тежите 63 кг, на ден трябва да изпивате около 2 литра вода. А това е около 9 чаши. Наблюдавайте дали това е нужното количество вода. Ще ви се наложи да отивате до малка нужда на всеки 2 – 3 часа. Урината трябва да бъде прозрачна или поне бледо жълта. Наситеният жълт цвят говори за недостиг на течности.

За повече информация ви предлагаме да прочетете статията за Водата

И още:

Натрий (Na) – основен минерал

Калий (К)- основен минерал

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност