Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Малки трикове срещу „зимните” килограми!

„Зимните” килограми

През зимата човек наддава средно от 2 до 5 кг. Причината основно е в сезонните особености на обмяната на веществата. А и много малко хора могат да извървят дългия низ от празници, без вреди за фигурата. И за да чуете от приятелите си през пролетта завистливото “колко си слаб!”, трябва да прибегнете към някои мънички “зимни хитринки”.

Може би сте забелязали, че като хапнете парченце шоколад и веднага настроението ви се подобрява. Тайната е в хормона на щастието – серотонин, който е особено необходим през зимата и производството, на който предизвиква шоколада. Но наред с другите неща, в шоколада има много захар, така че, подобрявайки настроението си, ние ще получим и излишни прости въглехидрати, които постепенно ще се превърнат в излишни килограми.

И ако шоколадът ви носи радост, не се отказвайте напълно от него, а се опитайте да купувате само горчив, с високо съдържание на какао, без никакви гарнитури и пълнежи, и изяждайте по 2-3 парченца на ден. Останалата част от плочката, заменете с аромат на шоколад: пяна за вана, сметана с шоколадов аромат или парфюм с шоколадова нотка. Шоколаденият “дух” напълно ще се справи с поставената задача.

В бой със „зимните” килограми! 

Когато е студено, организмът изисква постоянен поток от въглехидрати. Това се случва заради хормоналната промяна, водеща до влошаване на тяхното усвояване. А в нашето разбиране за въглехидрати- това са преди всичко сладкото и брашненото… Сменете краваите със сушени плодове, плодове и зеленчуци. Пийте прясно изцедени сокове. Морковен сок в комбинация с малко сметана ще ви зарадват с каротин, а цитрусовите сокове с витамин С.

Не отхапвайте от плодовете, а ги нарязвайте на парченца, така насищането става по-бързо. Докато ние чистим и нарязваме плодовете, мозъкът смята, че процесът на хранене вече е започнал. Отличен зимен продукт, за който малко хора знаят- са бразилските орехи. Те са отличен източник на селен, който помага срещу депресията, на витамини от група В и витамин Е, които са необходими за производството на серотонин.

Но не забравяйте, че всичко трябва да е с мярка: порцията орехи не трябва да надвишава една супена лъжица. В миналото, на хората по време на студ им е било необходимо да се запасяват с мазнинки за топлина. Именно за такива случаи природата ни е надарила с добавянето на тегло през зимата.

Освен това, когато температурата на въздуха намалява, се забавя и обмяната на веществата. Ето защо, всичко, което се яде, се разходва икономично. И именно зимата душата моли за котлет с картофи! Трябва да се откажем от високо-калоричните храни и мазните видове меса. Яжте пиле или пуйка вместо свинско. Частично заменете месото с бобови култури, богати на фибри.

Движение за стройна фигура срещу „зимните” килограми!

През зимата не ни се иска да се движим, което също е свързано със забавения метаболизъм. И често, въпреки физическите занимания, талията и бедрата се увеличават – женското тяло натрупва запасите от мазнини в долната част на тялото. Преминете към три посещения в залата. Овладейте кънките и ските.

Защото, първо, натиска на въздуха е удар по зимния “запас”, процеса на метаболизма значително ще се ускори и натрупаните запаси ще изгарят по-бързо, и второ, ще отделите повече внимание на мускулите на краката. Като цяло, през зимата е за предпочитане да се натоварват долните крайници.

Не забравяйте и за басейна, плуването отлично изгаря мазнините, благодарение на което после можете да си позволите допълнително парченце шоколад. И така ще убиете два заека с един куршум: ще повишите и тонуса, и настроението си.

Още по темата

Книги на Walter Last за изчистване на организма

От бирата се напълнява или отслабва?

Вода и отслабване

Как да отслабнем

8 прости правила за стройна фигура!

Иматe проблеми с отслабването? Проблемът може да е вашето лекарство?!

Коремните мазнини са смъртоносно опасни!

Мазнини-убийци ни правят „шкембелии”

Основни Захари

Мазнини и масла

Здравословно хранене

Витамини и минерали

Направете си Тест

Лечебни картинки

Свързани публикации