От бирата се напълнява или отслабва?

Хората, които злоупотребяват с бирата, често имат и наднормено тегло. За това има няколко причини:

1. Бирата, ако някой не знае, е достатъчно калоричен продукт! Например, в светлата бира се съдържат 300-400 ккал на литър, а в тъмната може да съдържат до 400-700 ккал на литър. Няколко бутилки плюс закуска – и вие вече сте употребили половината от дневната доза енергия.

2. И бирената закуска е калорийна! Например, картофеният чипс- казва лекарят нарколог, ръководител на Националния научен център по наркология към Министерството на здравеопазването на Русия, Алексей Надеждин- съдържа 550-560 ккал на 100 g. Супер калорийно! Популярните сред хората печени или пържени наденици, кренвирши и мазна риба- това са плюс няколкостотин излишни калории за сметка на достатъчно вредните за организма животински мазнини. Но, дори и да пиете бира, без да похапвате, натоварването върху сърцето и цялостното въздействие на алкохола върху организма не можете да го отстраните.

3.Повече пием- по-малко се движим! Човек, който непрекъснато употребява алкохол, според д-р Надеждин, не може да контролира теглото си. Това се дължи на начина на живот, който е пълен с толкова много високо-калорични храни и напитки, а движението е малко. Една от първите препоръки на всеки диетолог, към който се обръщат хората с наднормено тегло, освен намаляване на калориите, изключване на мазнините и сладкото, е увеличаване на физическата активност- да не се пие алкохол!

4. Фитоестрогените са опасни, не само в бирата! Всъщност, опасността, именно, от бирените фитоестрогени- е твърде ясна, уверява д-р Надеждин. Промяна в хормоналния фон- към мъжка страна при жените и към женска страна при мъжете– се случва при всички, които редовно консумират някакъв алкохол.

Ето защо, и бирата, и виното, и водката, и каквито и да е други алкохолни напитки ще повлияят на ендокринната система, ако ги използвате редовно и в големи количества. При мъжете, алкохолът води до увеличаване на мазнините в бедрата и задните части, уголемяване на гърдите и развитие на импотентност. Жените пък, се сдобиват с “бирен корем”- отлагане на мазнини около талията от мъжки тип, дрезгав нисък глас и нарушения в менструалния цикъл.

Още по темата:

10 лесни правила за отслабване!

Закуски по часове помагат за отслабването

Сигналите на тялото: ако ви влече към солено или сладко …

Отслабнете без диети и фитнес – полезни съвети!

Как да изгорите мазнините с дихателни упражнения?

Ако искате да отслабнете- нужен ви е добър сън!

Картофите помагат за отслабването

Л-карнитинът. Стъпки в бъдещето

Основни правила за здравословен начин на живот

8 прости правила за стройна фигура!

Съвременните “диети” или как да съсипете здравето си?!

Напълняване и наднормено тегло

Каква е тайната на красивите и фини французойки?!

Свързани публикации