Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

От бирата се напълнява или отслабва?

Хората, които злоупотребяват с бирата, често имат и наднормено тегло. За това има няколко причини:

1. Бирата, ако някой не знае, е достатъчно калоричен продукт! Например, в светлата бира се съдържат 300-400 ккал на литър, а в тъмната може да съдържат до 400-700 ккал на литър. Няколко бутилки плюс закуска – и вие вече сте употребили половината от дневната доза енергия.

2. И бирената закуска е калорийна! Например, картофеният чипс- казва лекарят нарколог, ръководител на Националния научен център по наркология към Министерството на здравеопазването на Русия, Алексей Надеждин- съдържа 550-560 ккал на 100 g. Супер калорийно! Популярните сред хората печени или пържени наденици, кренвирши и мазна риба- това са плюс няколкостотин излишни калории за сметка на достатъчно вредните за организма животински мазнини. Но, дори и да пиете бира, без да похапвате, натоварването върху сърцето и цялостното въздействие на алкохола върху организма не можете да го отстраните.

3.Повече пием- по-малко се движим! Човек, който непрекъснато употребява алкохол, според д-р Надеждин, не може да контролира теглото си. Това се дължи на начина на живот, който е пълен с толкова много високо-калорични храни и напитки, а движението е малко. Една от първите препоръки на всеки диетолог, към който се обръщат хората с наднормено тегло, освен намаляване на калориите, изключване на мазнините и сладкото, е увеличаване на физическата активност- да не се пие алкохол!

4. Фитоестрогените са опасни, не само в бирата! Всъщност, опасността, именно, от бирените фитоестрогени- е твърде ясна, уверява д-р Надеждин. Промяна в хормоналния фон- към мъжка страна при жените и към женска страна при мъжете– се случва при всички, които редовно консумират някакъв алкохол.

Ето защо, и бирата, и виното, и водката, и каквито и да е други алкохолни напитки ще повлияят на ендокринната система, ако ги използвате редовно и в големи количества. При мъжете, алкохолът води до увеличаване на мазнините в бедрата и задните части, уголемяване на гърдите и развитие на импотентност. Жените пък, се сдобиват с “бирен корем”- отлагане на мазнини около талията от мъжки тип, дрезгав нисък глас и нарушения в менструалния цикъл.

Още по темата:

10 лесни правила за отслабване!

Закуски по часове помагат за отслабването

Сигналите на тялото: ако ви влече към солено или сладко …

Отслабнете без диети и фитнес – полезни съвети!

Как да изгорите мазнините с дихателни упражнения?

Ако искате да отслабнете- нужен ви е добър сън!

Картофите помагат за отслабването

Л-карнитинът. Стъпки в бъдещето

Основни правила за здравословен начин на живот

8 прости правила за стройна фигура!

Съвременните “диети” или как да съсипете здравето си?!

Напълняване и наднормено тегло

Каква е тайната на красивите и фини французойки?!

Свързани публикации