Мазнини-убийци ни правят „шкембелии”

Маймуни, които учените хранили с храна, богата на транс мазнини (обикновено, съдържащи се в храните от типа „бързо хранене“), получили много по-големи стомаси, отколкото животните, които били на диета, богата на ненаситени мазнини и съдържаща същото количество калории. Освен това, маймуните от първата група, развили симптоми на инсулинова резистентност, който е ранен симптом на диабета.

Транс мазнините или „частично хидрогенираните масла“, влизат в състава на много храни за бързо хранене и полуфабрикати. Те драстично увеличават риска от сърдечно заболяване- дори повече от наситените мазнини, съдържащи се в животинските продукти.

„Това е първото изследване, показващо колко силно влияние върху формирането на коремни мазнини имат транс мазнините. Времето, когато ние мислехме за мазнините, като за просто калории, остана в миналото“- подчертават авторите на изследването.

Между другото, американските производители на хранителни продукти ги задължиха да изброяват всички, съдържащи се транс мазнини в продукта върху опаковката.

Още по темата

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Витамин Ф (F). Опорна точка…

Отслабнете без диети и фитнес- полезни съвети!

Водата

Иматe проблеми с отслабването? Проблемът може да е вашето лекарство?!

10 лесни правила за отслабване!

Закуски по часове помагат за отслабването

Чилито, един червен и горещ начин за отслабване

От бирата се напълнява или отслабва?

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Последни публикации

Продукти

Свързани публикации