Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Тест за киселинност на тялото

За да добиете представа за нивото на киселинност на тялото, можете понякога да проверявате своята първа сутрешна урина. При цялостната оценка на резултата, вземете в предвид, била ли е вашата настояща или предходна диета специално-балансирана за киселинно- и алкално-формиращи храни.

Ако проверявате своята урина през деня, резултатът може да бъде много променлив, заради алкалния поток след хранене.

Можете да си закупите тест -лента, която е препоръчително да има диапазон от pH 5.5 до pH 7.5. За ориентировъчен тест можете да използвате и лакмусова хартия, която ще се оцвети в червено при киселинен и в синьо при алкален резултат.

Можете да тествате киселинността си чрез добавяне на малко количество куркума, смляна на прах, към някакъв метилов спирт (метанол) или дори само към вода. Добавете 1 чаена лъжичка от тази течност с куркума към 1 супена лъжица урина. Ако урината остане жълта, тя все още е кисела, ако стане оранжева или червена, то тя е алкална.

Тестване на слюнката

Освен на урината, можете да проверявате и киселинността на своята слюнка, особено, ако имате проблеми с храносмилането или смятате, че не получавате достатъчно вещества от храната. А също и като част от теста за алергии (алергичната реакция прави слюнката твърде киселинна).

Преди хранене нормалната киселинност на слюнката трябва да бъде от 6.4 до 6.7, като 30-60 минути след хранене трябва да бъде 6.8.

Ако нивото преди хранене е под 6.4, тялото може да е твърде киселинно, а ако след хранене нивото е под 6.8, то тогава стомаха не произвежда достатъчно киселини.

Обърнете внимание: Контролът на показателя киселинност на тялото е много важен за здравето ви. Освен това, той е симптом за наличие на твърде много кандида, които провокират и изискват кисела среда за своето съществуване.

Не подценявайте важността на киселинно – алкалния баланс!

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

Тест за недостиг на витамини и минерали

Тест за паразити

Кандида тест

Тест за алергии

Рецепти за домашни лечебни средства

Натурални терапии

Хранене на органите

Свързани публикации