Тест за киселинност на тялото

За да добиете представа за нивото на киселинност на тялото, можете понякога да проверявате своята първа сутрешна урина. При цялостната оценка на резултата, вземете в предвид, била ли е вашата настояща или предходна диета специално-балансирана за киселинно- и алкално-формиращи храни.

Ако проверявате своята урина през деня, резултатът може да бъде много променлив, заради алкалния поток след хранене.

Можете да си закупите тест -лента, която е препоръчително да има диапазон от pH 5.5 до pH 7.5. За ориентировъчен тест можете да използвате и лакмусова хартия, която ще се оцвети в червено при киселинен и в синьо при алкален резултат.

Можете да тествате киселинността си чрез добавяне на малко количество куркума, смляна на прах, към някакъв метилов спирт (метанол) или дори само към вода. Добавете 1 чаена лъжичка от тази течност с куркума към 1 супена лъжица урина. Ако урината остане жълта, тя все още е кисела, ако стане оранжева или червена, то тя е алкална.

Тестване на слюнката

Освен на урината, можете да проверявате и киселинността на своята слюнка, особено, ако имате проблеми с храносмилането или смятате, че не получавате достатъчно вещества от храната. А също и като част от теста за алергии (алергичната реакция прави слюнката твърде киселинна).

Преди хранене нормалната киселинност на слюнката трябва да бъде от 6.4 до 6.7, като 30-60 минути след хранене трябва да бъде 6.8.

Ако нивото преди хранене е под 6.4, тялото може да е твърде киселинно, а ако след хранене нивото е под 6.8, то тогава стомаха не произвежда достатъчно киселини.

Обърнете внимание: Контролът на показателя киселинност на тялото е много важен за здравето ви. Освен това, той е симптом за наличие на твърде много кандида, които провокират и изискват кисела среда за своето съществуване.

Не подценявайте важността на киселинно – алкалния баланс!

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

Тест за недостиг на витамини и минерали

Тест за паразити

Кандида тест

Тест за алергии

Рецепти за домашни лечебни средства

Натурални терапии

Хранене на органите

Свързани публикации