Тест за киселинност на тялото

За да добиете представа за киселинно-алкалния баланс на тялото, можете понякога да проверявате своята първа сутрешна урина. При цялостната оценка на резултата, вземете в предвид, била ли е вашата настояща или предходна диета специално-балансирана за киселинно- и алкално-формиращи храни.

Ако проверявате своята урина през деня, резултатът може да бъде много променлив, заради алкалния поток след хранене.

Можете да си закупите тест-хартия, която е препоръчително да има диапазон от pH 5.5 до pH 7.5. За ориентировъчен тест можете да използвате и лакмусова хартия, която ще се оцвети в червено при киселинен и в синьо при алкален резултат.

Освен това, можете да проверявате и киселинността на своята слюнка, особено, ако имате проблеми с храносмилането или смятате, че не получавате достатъчно вещества от храната, а също и като част от теста за алергии (алергичната реакция прави слюнката твърде киселинна).

Можете да тествате киселинността си чрез добавяне на малко количество куркума, смляна на прах, към някакъв метилов спирт (метанол) или дори само към вода. Добавете 1 чаена лъжичка от тази течност с куркума към 1 супена лъжица урина, ако урината остане жълта, тя все още е кисела, ако стане оранжева или червена, то тя е алкална.

Преди хранене нормалната киселинност на слюнката трябва да бъде от 6.4 до 6.7, като 30-60 минути след хранене трябва да бъде 6.8.

Ако нивото преди хранене е под 6.4, тялото може да е твърде киселинно, а ако след хранене нивото е под 6.8, то тогава стомаха не произвежда достатъчно киселини.

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

Тест за недостиг на витамини и минерали

ТЕСТ ЗА ПАРАЗИТИ

КАНДИДА ТЕСТ

ТЕСТ ЗА АЛЕРГИИ

НАТУРАЛНИ ТЕРАПИИ

РЕЦЕПТИ- ЛЕЧЕБНИ

ХРАНЕНЕ НА ОРГАНИТЕ

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Тест за киселинност на тялото

За да добиете представа за киселинно-алкалния баланс на тялото, можете понякога да проверявате своята първа сутрешна урина. При цялостната оценка на резултата, вземете в предвид,

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност