Учени установили причината за напълняването

Обикновено хората имат огромен проблем с намаляването на наднорменото тегло. Американски изследователи успели да установят причината за това явление. Учени от Центъра за диабет и затлъстяване в Университета на Вашингтон провели експеримент с лабораторни плъхове.

Животните били хранени с храна, характерна за средния американец. След само три дни, животните започнали да консумират повече калории. По- късно при плъховете се появили възпалителни и дегенеративни процеси в хипоталамуса, който съдържа неврони, отговарящи за контрола на теглото. В мозъка, вследствие на това, започнал процеса глиоза, в отговор на унищожаването на нервната тъкан.

Експертите поясняват, че заради мазните и вредни храни започва разрушаване на мозъчните клетки, които контролират теглото. Търсенето на механизма за ограничаване уврежданията на невроните ще избави хората от преяждане, смятат изследователите.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

 Упражнения

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност