Напълняването около талията увеличава риска от преждевременна смърт

Мъжете и жените с напълняване в областта на талията са подложени на повишен риск от преждевременна смърт, смятат американски учени.

В изследването участвали 100 000 мъже и жени на възраст над 50 години. Оказало се, че рискът от смърт бил най-висок сред хората, чиято талията била заобиколена от излишна мазнина. Колкото повече телесни мазнини около талията имало, толкова по-голям бил риска. Индексът на телесна маса не оказвал влияние върху риска от преждевременна смърт.

Изследването е публикувано в Archives of Internal Medicine. Специалистите установили, че дори жените с нормално тегло, но с мазни натрупвания около талията, имали повишен риск от смърт. Същата ситуация била и при мъжете.

Експертите не успели да изяснят точната причина за тази връзка и планират да продължат с допълнителни изследвания в тази област. Въпреки това, те съветват да следите за теглото си около талията, за да намалите риска от преждевременна смърт.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност