Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Успехът на брака зависи от талията на съпрузите

Успехът на брака е свързан с теглото на съпрузите?

Американски учени открили тайната на щастливия брак на съпрузите Бекъм и развода на Дженифър Лопес. Оказва се, че всичко е в мерките на теглото на съпрузите. Повече от 10 години продължава съюза между Виктория и Дейвид Бекъм. Те, разбира се, имат щастлив брак: съпрузите, както и преди, се обичат помежду си, и доказателството за това е вече роденото им четвърто дете – дългоочакваната дъщеря Харпър.

Възможно е, една от причините, обясняваща силата на този брак да е грациозната, стройна фигура на Вики. Тя съхранява външността си на модел, въпреки ражданията и другите рискови фактори. Учени от университета Тенеси изяснили, че ако размера на талията и теглото на съпругата са значително по-малки от сходните характеристики на мъжа, то този брак има най-голям шанс за успешно продължение. Както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.

Мъжете, имащи жени с по-скромен размер на талията, се чувстват щастливи. Любопитното е, че същото важи и за жените, които имат по-едри съпрузи. Американските учени провели своите наблюдения в продължение на четири години, докато истинността на това твърдение не станала съвършено очевидна. Но как може да се обясни това? Според психолозите, по-голямата част от мъжете се привличат от слаби жени. Затова, бракът с една стройна дама вдъхва на мъжа чувство на удовлетворение.

А жените, от своя страна, харесват, когато мъжете ги намират за привлекателни. Така че и жените в такива бракове се чувстват щастливи. Успехът на брака зависи от разликата в теглото и личното самочувствие.

Между другото, преди няколко дни стана известно за развода на певицата Дженифър Лопес и музиканта Марк Антъни. Разбира се, ние не сме ги поставяли на везните, но Лопес видимо изглежда много по-мощна и “тежка” от своя съпруг. Възможно е разликата в теглото да се е превърнала в една от причините за раздялата на двете знаменитости.

Още по темата

10 златни правила за щастлив брак!

Как влияе на брака ежедневният секс?

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации