Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Ако искате тънка талия, определете вида на вашия корем!

За да имате тънка талия, най-напред трябва да определите, вида на вашия корем. В това е абсолютно убеден, гуруто по създаване на спортни фигури от Великобритания Джеймс Дюган. От неговите услуги се възползват десетки от най-големите звезди в света на киното, музиката, спорта и политиката.

Последните негови “творения” са моделите Ел Макферсън и Роузи Хънтингтън-Уайтли. Този експерт в изграждане на фигурата има отлична репутация, затова си струва да се вслушаме в неговите препоръки.

Дюган е убеден, че много хора имат неуспешни опити да се отърват от излишните килограми около талията, просто защото не знаят, какъв тип корем имат. “Няма единен метод, който може да помогне на всеки, това е грешка на всички диетолози- казва Джеймс.- Аз имам пет типа на корема, както и начини за борба с излишното тегло за всеки един от тях”.

корем I ТипI Тип – “Резервна гума” – така се нарича корема при хора, водещи заседнал начин на живот. Това е най-лесният вид корем за корекция. За да се отървете от излишните килограми на корема от този тип, е необходимо да намалите употребата на алкохол, да подобрите хранителния си режим, изваждайки от него мазните храни и закуски. Спрете да броите калориите и се фокусирайте върху здравословното хранене с много зеленчуци, плодове, риба, органично месо и яйца. Упражненията – основен начин за премахване на излишни килограми.

корем II Тип

 

II Тип – “Стресов корем”– често се среща при индивиди, които са склонни към перфекционизъм. Те често страдат от синдрома на дразнимото черво и други подобни проблеми, пропускат обяда и вечерята, напомпват се с кофеин и “боклучива” храна. За да се промени ситуацията, трябва да си лягат по-рано, да се справят със стреса, използвайки техники за релаксация, да не прекаляват с упражненията, да приемат магнезий и съдържащите го продукти, като листните зеленчуци, например.

 

корем III Тип

III Тип – “Малко кученце”– корем на прекалено загрижени майки или тези, който се увличат по кариерата си. Развива се дори при фенове на спортния начин на живот, които винаги ядат една и съща храна, която поддържа стройната фигура, но води до натрупване на мазнини точно под пъпа. Трябва да се вземат повече храни с фибри, зеленолистни зеленчуци, пълнозърнест хляб. Ако вида на вашия корем е такъв, то трябва да се научите да седите правилно. На жените ще им помогнат упражнения с тежести.

 

вида на вашия корем IV Тип

 

IV Тип – “Майчин корем”– обикновено се появява при жените след раждане. Джеймс изтъква, че веднага след раждане матката слиза и за нейното повдигане са нужни най-малко шест седмици. В никакъв случай, в този момент не трябва да се опитвате да постигнете ефекта на плоския корем, по-късно можете да започнете работа по това. Помага рибеното масло и добавките с него (три капсули по 1000 мг на ден, преди хранене), храна с “добри” мазнини (ядки, маслини всеки ден), умерени упражнения за таза (упражнения на Кегел) и никакви коремни преси! Те само ще увеличават проблема.

вида на вашия корем V Тип

 

V Тип – “Подут корем”– обикновено се появява сутрин, когато червата са пълни с газ или необработени остатъци от храна. Почти винаги е причина за алергии или хранителни проблеми. Ако вида на вашия корем е такъв, то на вас ви е необходима правилно подбрана диета и изчистване на стомашно чревния тракт. Консултирайте се със специалист.

Още по темата:

Тест за недостиг на витамини и минерали

Кандида тест

Тест за паразити

Тест за хормонален баланс при жени

Тест за хормонален баланс при мъже

Как да се отървем от подутия корем за 2 седмици?

Приемате ли достатъчно Вода?

Картофите помагат за отслабването

8 прости правила за стройна фигура!

Съвременните „диети” или как да съсипете здравето си?!

Малки трикове срещу „зимните” килограми!

5 цвята на здравето

Витамин Д. “Разбит със захар жълтък” – по-добре…

Напълняване и наднормено тегло

Свързани публикации