Много хора, които са на различни диети за корекция на теглото, употребяват заместители на захарта. Но се оказва, че заместителите на захарта са абсолютно безполезни за отслабване. Британски учени са потвърдили този факт. Лекари от Университета в Ливърпул установили, че на хората, които искат да отслабнат, тези подсладители изобщо няма да им помогнат.

Учените подчертават, че приема на заместители на захарта повишава количеството на отделения инсулин за усвояване на захарта и тялото поглъща много повече глюкоза. Използването на тези подсладители може би е една от основните причини за епидемията от затлъстяване днес. Така че не се изненадвайте, ако след употребата на диетични напитки и продукти без захар, които са подсладени със заместител, вие вместо да отслабнете, добавите още килограми към теглото си.

Проф. Shirazi-Beechey, който ръководи изследването, съветва,че е най-добре да използвате натурална храна в цялото и разнообразие, като намалите порциите и се движите повече, за да поддържате добра форма и стабилно здраве.

Още по темата

Книги на Walter Last за изчистване на организма

От бирата се напълнява или отслабва?

Вода и отслабване

Как да отслабнем

8 прости правила за стройна фигура!

Иматe проблеми с отслабването? Проблемът може да е вашето лекарство?!

Коремните мазнини са смъртоносно опасни!

Мазнини-убийци ни правят „шкембелии”

Основни Захари

Мазнини и масла

Здравословно хранене

Витамини и минерали

Направете си Тест

Лечебни картинки