Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Хранене на бебето

Трябва да се положат всички усилия до 1 година или даже по-дълго, основното хранене на бебето да бъде кърма. Особено важно е недоносените бебета да получават кърма поне няколко седмици дори ако млякото не е от майката на бебето. Ако кърма не е налична, тогава следващото най-добро е прясно непастьоризирано козе или овче мляко; ако това не е възможно опитайте с разводнено непастьоризирано краве мляко.

Опитайте се да избегнете мляко А1 (от черно-шарена порода крави), което е свързано с алергии и диабети от тип 1; вместо него ползвайте мляко А2. Ако не можете да намерите прясно мляко, използвайте козе пастьоризирано или на прах най-добре в комбинация с добавки като сок от пшеничена трева и бадемово мляко.

За изкуствено хранените бебета считам прясно разредения с вода сок от житна трева за много по-добра алтернатива на формулата соево или краве мляко и добра добавка към всяко друго животинско мляко. Също така може да бъде добавен много рано, ако няма достатъчно кърма. Сокът от пшеничена трева може да бъде предпочитан спрямо другите тревни сокове заради сладостта си, но ще бъде добър и ако е смесен със сок от други треви.

За най-близко адаптиране към майчиното мляко може да се разтвори с 50-100% вода и 2 супени лъжици студено пресован зехтин (Екстра Върджин) и чаена лъжичка лецитин на литър. След няколко седмици бих започнал да добавям капки от мазнина, масло от черен дроб на треска и суров жълтък (органичен). Бадемовото мляко е също добра добавка към недостатъчна кърма. Сокове от зеленчуци и не-кисели плодове може бавно да се добавят след около 3 месеца.

Въпреки всичко това не са фиксирани правила и може да опитвате какво ще допадне на бебето. Аз не бих добавял пшеница или други глутенови храни през първата година, а след нея- много малко. Първото мляко или коластрата подпомага развитието на имунната система. Ако същото не е налично от майката, опитайте да закупите коластра като здравословна храна.

Ранното срязване на пъпната връв, което сега широко се практикува, лишава бебето от голяма част от нормалното снабдяване с кръв и много бебета развиват анемия, респираторни проблеми и затруднения с обучението. Изложени на най-висок риск са недоносените бебета. За повече информация относно ранното пристягане на връвта посетете www.cordclamping.com. Правилният начин е да се изчака, докато връвта спре да пулсира и дотогава бебето се държи ниско. Цезаровото сечение трябва да се разглежда само като последен вариант.

Обикновено бебето получава бактерии за здравословна чревна флора по време на преминаването през родилния канал и след това с кърмата. Ако има съмнения майката да има кандида или след цезарово сечение и най-вече при последващо изкуствено хранене. на бебето трябва да се дава асортимент от нормалните лактобактерии чрез добавки. Също така двойно по-висока е смъртността на бебета при изборните цезарови сечения, отколкото при естествените раждания.

Автор: Walter Last

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Още по темата

Диетата на бременната жена се отразява върху риска от тежки нарушения при бебето

Кърма уби бебе?

Недостигът на течности по време на бременността застрашава живота на бебето!

Специалистите препоръчват въвеждането на яйцата в диетата на бебето още на 4-6 месеца

Майчината целувка дава имунитет на бебето срещу някои болести

Свръххидратацията при възрастни хора и бебета

Ябълките са здравословни за бъдещите бебета

Гърди, сутиени и бебета

Децата трябва да ядат с ръце!

Здравето зависи от общуването с майката

Липсата на майчино внимание причинява стрес в детето

Как да се грижим за кожата на децата?!

Тест за недостиг на витамини и минерали

Тест за паразити

Кандида тест

Тест за алергии

Рецепти – диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Масажи

Candida и “антибиотичния синдром”

Йодът. Нужен като въздуха!

Йодна решетка

Свързани публикации