Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Гърди, сутиени и рак на гърдата

Повечето жени не знаят, че обикновено най-големият рисков фактор за развитие на рак на гърдата е носенето на сутиен. Singer и Grismaijer изследвали приблизително 5000 жени, носещи сутиен. Жените, които носели сутиен 24 часа в денонощието имали риск за развитие на рак на гърдата на всеки 3 от 4, докато при жените, които никога или рядко използвали сутиен този риск бил 1 от 168.

При жените носещи сутиен 12 часа на ден риска бил 1 от 7, а при по-малко от 12 часа риска намалява на 1 от 152. Но, даже много разпространената фиброкистозна болест се явява често предшественик на рака на гърдата. Това заболяване може да се излекува много лесно, като просто не носите сутиен. Singer and Grismaijer публикували своите резултати като издали книгата  “Облечен да убива” (‘Dressed to Kill’ , Avery Press 1995). За повече информация вижте: www.all-natural.com

Основната причина за този ефект на сутиена е стягането на лимфатичната циркулация на гърдите. Подобно на боклука, който се натрупва в застоялите части на реките, така и пестициди и други мастноразтворими химикали се натрупват в гърдите. Но, не е необходимо да оставите големите тежки гърди без поддръжка.

Основното правило е, използвайте минималната необходима поддръжка, за да не намалите лимфния поток. За да се осъществи лимфния поток е нужно движение на мускулите, редувайки свиване и отпускане. Това ще осигури на гърдите добра поддръжка, запазвайки гърдите достатъчно свободни, за да могат леко да се полюшват при ходене. Повечето жени не се нуждаят от поддръжка, докато са в къщи.

Освен това, изпълнението на някои упражнения от типа на масажни кръгови движения с ръцете могат да подобрят лимфния поток. Ако имате диагноза рак на гърдата, знайте, че няма достоверен факт, че всяка от конвенционалните медицински терапии ще продължи живота ви. Препоръчваната техника за всички проблеми с гърдите, но особено за рак на гърдата, е да натиснете силно във вдлъбнатината от всяка страна на гръдната кост, където тя се среща с ключицата. Притискайте дълго (или помолете някой друг).

Също, от време на време сменяйте посоката на натиска и често повтаряйте това, докато точките загубят чувствителност или проблема изчезне. Също, притискайте надолу по двете страни на гръдната кост във вдлъбнатините между ребрата. Ако сте притеснени, че без сутиен вашите гърди ще станат твърде отпуснати, то можете да опитате с преобладаваща диета от сурова храна, както се препоръчва в “Здравословни храни”. Можете да очаквате вашата кожа и вашите гърди да се запазят много по-еластични, отколкото от общоприетата диета.

Други нутриенти, важни за запазване здравето на гърдите са: селен като селено-метионин, омега-3 мастни киселини, витамин D (масло от черен дроб на треска или излагане на слънчева светлина) и като цяло намаляване до минимум на контакта на организма с пестициди и други небиологични химикали и лекарства. За да намалите риска от развитие на рак на гърдата в бъдеще, можете да помислите за въздържане от млечни продукти с изключение на маслото.

Например, нивото на смъртност от рак на гърдата в Китай е 1 на 10000, докато в повечето западните страни това отношение е 1 на 10. Професор Джейн Плант (Jane Plant) разбира, че за разлика от жените на запад и тези, които са приели такъв начин на живот, китайките не използват животинско мляко или свързаните с него продукти. По това време тя имала повторение на рака за пети път и била оставена да умре.

Веднага след като отказала да приема млечни изделия, нейният рак изчезнал и в продължение вече на 13 години живее без рак ( “Вашият живот е във вашите ръце” от Джейн Плант; Your Life in Your Hands by Jane Plant, published Virgin, UK). Всички животински млека имат висок инсулино-подобен растежен фактор тип 1, IGF-1, който стимулира гръдната тъкан да расте по време на пубертета и бременността. IGF-1, също е наличен и в месото на млечните крави и очевидно също стимулира други, свързани с хормоните, ракови образувания, включително рак на простата.

Ако вие искате да увеличите размера на гърдите си, можете да опитате със следващите билки. Те бяха рекламирани, че увеличават бюста 1 до 3 пъти за около 30 до 60 дни. Използвайте ги вътрешно и локално.

Saw Palmetto Extract – (Serenoa Repens) (Лист) – хранително вещество, тоник за жлезистaта тъкан
Fennel Seed – (Foeniculum Vulgare) (Плод) – увеличава естрогена в гърдите.
Don Quai – (Лист)
Damiana – (Tumera Diffusa) (Лист)
Blessed Thistle – (Cnicus Benedictus) (Лист)
Dandelion – (Taraxaci Herba) (Корен)
Watercress – (Nasturtium Officinale) (Лист)
Black Cohosh – явява се алтернатива на хормоналния предшественик.
Wild Yam – (Dioscorea Villosa) (Корен)

Автор: Walter Last

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Още по темата

Хормонален дисбаланс при жените

Тест за хормонален баланс при жени

Основни правила за Хормонална Заместваща Терапия

Хормонално-заместващата терапия (ХЗТ) носи сериозни рискове и странични ефекти

Защо мамограмите са под въпрос?

Ракът на гърдата може да бъде открит по дъха

Антиперспирантите (дезодоранти) увеличават риска от рак на млечните жлези

Мултивитамините намаляват риска от връщане на рака на гърдата: изследване

Зеленият чай е безполезен за предпазване от рак на гърдата

Употребата на рибни мазнини намалява риска от рак на гърдата

7 важни продукти за жените над 40-те

Пастата за зъби може да предизвика рак на гърдата

Рак на гърдата при мъжете?!

Как да се храните при раково заболяване?!

Противоракови билки

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Свързани публикации