Повечето жени не знаят, че обикновено най-големият рисков фактор за развитие на рак на гърдата е носенето на сутиен. Singer и Grismaijer изследвали приблизително 5000 жени, носещи сутиен. Жените, които носели сутиен 24 часа в денонощието имали риск за развитие на рак на гърдата на всеки 3 от 4, докато при жените, които никога или рядко използвали сутиен този риск бил 1 от 168.

Последното се отнася и за вероятния риск от рак на гърдата при мъжете. При жените носещи сутиен 12 часа на ден риска бил 1 от 7, а при по-малко от 12 часа риска намалява на 1 от 152. Но, даже много разпространената фиброкистозна болест се явява често предшественик на рака на гърдата. Това заболяване може да се излекува много лесно, като просто не носите сутиен. Singer and Grismaijer публикували своите резултати като издали книгата  „Облечен да убива“ (‘Dressed to Kill’ , Avery Press 1995).

За повече информация вижте: www.all-natural.com Основната причина за този ефект на сутиена е стягането на лимфатичната циркулация на гърдите. Подобно на боклука, който се натрупва в застоялите части на реките, така и пестициди и други мастноразтворими химикали се натрупват в гърдите. Но, не е необходимо да оставите големите тежки гърди без поддръжка.

Основното правило е, използвайте минималната необходима поддръжка, за да не намалите лимфния поток. За да се осъществи лимфния поток е нужно движение на мускулите, редувайки свиване и отпускане. Това ще осигури на гърдите добра поддръжка, запазвайки гърдите достатъчно свободни, за да могат леко да се полюшват при ходене. Повечето жени не се нуждаят от поддръжка, докато са в къщи.

Освен това, изпълнението на някои упражнения от типа на масажни кръгови движения с ръцете могат да подобрят лимфния поток. Ако имате диагноза рак на гърдата, знайте, че няма достоверен факт, че всяка от конвенционалните медицински терапии ще продължи живота ви (Вижте : Scientific Cancer Treatment?). Препоръчваната техника за всички проблеми с гърдите, но особено за рак на гърдата, е да натиснете силно във вдлъбнатината от всяка страна на гръдната кост, където тя се среща с ключицата. Притискайте дълго (или помолете някой друг).

Също, от време на време сменяйте посоката на натиска и често повтаряйте това, докато точките загубят чувствителност или проблема изчезне. Също, притискайте надолу по двете страни на гръдната кост във вдлъбнатините между ребрата. Ако сте притеснени, че без сутиен вашите гърди ще станат твърде отпуснати, то можете да опитате с преобладаваща диета от сурова храна, както се препоръчва в „Здравословни храни“. Можете да очаквате вашата кожа и вашите гърди да се запазят много по-еластични, отколкото от общоприетата диета.

Други нутриенти, важни за запазване здравето на гърдите са: селен като селено-метионин, омега-3 мастни киселини, витамин D (масло от черен дроб на треска или излагане на слънчева светлина) и като цяло намаляване до минимум на контакта на организма с пестициди и други небиологични химикали и лекарства. За да намалите риска от развитие на рак на гърдата в бъдеще, можете да помислите за въздържане от млечни продукти с изключение на маслото.

Например, нивото на смъртност от рак на гърдата в Китай е 1 на 10000, докато в повечето западните страни това отношение е 1 на 10. Професор Джейн Плант (Jane Plant) разбира, че за разлика от жените на запад и тези, които са приели такъв начин на живот, китайките не използват животинско мляко или свързаните с него продукти. По това време тя имала повторение на рака за пети път и била оставена да умре.

Веднага след като отказала да приема млечни изделия, нейният рак изчезнал и в продължение вече на 13 години живее без рак ( „Вашият живот е във вашите ръце“ от Джейн Плант; Your Life in Your Hands by Jane Plant, published Virgin, UK). Всички животински млека имат висок инсулино-подобен растежен фактор тип 1, IGF-1, който стимулира гръдната тъкан да расте по време на пубертета и бременността. IGF-1, също е наличен и в месото на млечните крави и очевидно също стимулира други, свързани с хормоните, ракови образувания, включително рак на простата.

Ако вие искате да увеличите размера на гърдите си, можете да опитате със следващите билки. Те бяха рекламирани, че увеличават бюста 1 до 3 пъти за около 30 до 60 дни.

Използвайте ги вътрешно и локално. Saw Palmetto Extract – (Serenoa Repens) (Лист) – хранително вещество, тоник за жлезистaта тъкан Fennel Seed – (Foeniculum Vulgare) (Плод) – увеличава естрогена в гърдите. Don Quai – (Лист) Damiana – (Tumera Diffusa) (Лист) Blessed Thistle – (Cnicus Benedictus) (Лист) Dandelion – (Taraxaci Herba) (Корен) Watercress – (Nasturtium Officinale) (Лист) Black Cohosh – явява се алтернатива на хормоналния предшественик. Wild Yam – (Dioscorea Villosa) (Корен)

Как да се роди здраво бебе?

За съжаление съвременното акушерство стана много опасно за здравето на бебетата. Основният проблем е преждевременното отрязване на пъпната връв, което се практикува особено в САЩ и се прилага в много други западни страни, включително и Австралия. Това лишава бебето от неговата нормална доставка на кръв и е причина много бебета да развият анемия, дихателен синдром и да имат трудности с обучението или дори забавяне в умственото развитие.

Най-рискови са недоносените бебета. Правилният начин е да се чака и да се държи бебето ниско, докато пъпната връв спре да пулсира. Също, вижте други начини за по-естествено раждане. Осигурете си помощта на акушерка, на която да разчитате или акушер-гинеколог, който използва естествени методи. На цезаровото сечение трябва да се гледа като на последно средство.

Обикновено бебета вдишват бактериите за нормална чревна флора, когато преминават през родилния канал и след това с майчиното мляко. Ако майката знае, че има Кандида или е родила чрез цезарово сечение и особено, ако храни изкуствено бебето след това, то бебето трябва да получи допълнително цял диапазон от нормални лактобактерии чрез добавки. Неотдавна медицинско изследване показа, че всички бебета, починали от смърт в детското креватче/ кошче са имали токсини от коли бактерии в своята кръв.

Това е оценено като основна причина за тяхната преждевременна смърт. В момента има ново изследване в етап на приключване за търсене на причината и профилактичен продукт. Междувременно вие можете да давате на своето бебе някакъв високо съдържащ ацидофилус продукт и той би трябвало да отстрани проблема.

Други полезни мерки са: често говорете на бебето по време на бременността, опитайте се да установите психична връзка по време на медитация, често слушайте ободряваща музика и се наслаждавайте на красотата в природата и изкуството. Преди и по време на работа притискайте рефлексните точки за матката на ходилата, трасирайте с палец или мисъл меридианите и използвайте управляеми образи.

Прееклампсията може да се избегне или контролира с чревно изчистване, сурови храни, магнезий и омега-3 мастни киселини, особено масло от черен дроб на треска. Осигурете си фолиева киселина чрез добавки или множество зелени храни през цялата бременност, за да избегнете рождени дефекти. За предпочитане е да го направите преди зачеването. Рибеното масло и витамин В6 (в допълнение към мултивитаминна таблетка) също са добри за превенция или лечение на следродилна депресия.

Ако имате проблеми със зачеването опитайте с PABA, В- витаминно подобно хранително вещество. Има публикувано изследване за 16 жени, които не можели да заченат повече от 5 години и получавали по 100 милиграма PABA четири пъти на ден за 3 до 7 месеца. Дванадесет от тях забременели. Опитайте да се възпротивите на медицинския натиск за ваксиниране, особено за деца под 1 година.

Проблемът със смъртта в детското креватче в Япония, както беше докладвано, е отстранен, отлагайки ваксинациите до първия рожден ден. Родители съобщават, че бебетата, умиращи скоро след ваксинация са неизследвани, нерегистрирани, за да бъдат прибавени към починалите бебета от смърт в креватчето. Аутизмът стана епидемия в близките години, възможно е да е заради високото съдържание на живак в много ваксини.

Едва сега това беше признато, че ваксината за полиомиелит е свързана с половината случаи на не-Hodgkin lymphoma в САЩ и възможно е и в други страни. Има много съмнения, че епидемията от СПИН в Африка била първоначално разпространена чрез ваксините за едра шарка. Ваксините са възможна причина също и за кръвоизливи в мозъка и ретината, обичайно приписвани на „синдрома на люляното бебе“.

Експерт по ваксините казва: „След като започнаха масовите ваксинации на бебетата, започнаха и докладите за сериозни мозъчни, сърдечно-съдови, метаболични и други увреждания, които запълниха страниците на медицинските списания“.

Автор: Walter Last

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Съвети на Walter Last към бременните жени

Още по темата

Тест за недостиг на витамини и минерали

Любопитно за вас…

ТЕСТ ЗА ПАРАЗИТИ

КАНДИДА ТЕСТ

Хормонален дисбаланс при жените

Тест за хормонален баланс при жени

Основни правила за Хормонална Заместваща Терапия

Лечение с камъни

Направете си тест

Витамини и минерали

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства