Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Мултивитамините намаляват риска от връщане на рака на гърдата: изследване

Мултивитамините са свързани с намаляване на риска от рецидив на рака на гърдата или повторение на болестта. Твърди изследване, представено на симпозиум за рака на гърдата в началото на декември. Изследването показало, че жените, страдащи от рак на гърдата, които използват мултивитамини са с по-нисък риск от смърт от рак или рецидиви след ремисия. За разлика от жените, които не вземат мултивитамини, съобщава MedicineNet.com.

Жените, които вземали мултивитамини и минерали, били с 29-31 % по-малко вероятен риск от повтаряне на рака и с 22 до 27% по-малко застрашени от смърт, вследствие болестта. В зависимост от това, кога са вземали витамини след поставяне на диагнозата. В доклада се отбелязва, че по-голям процент от пациентките с рак на гърдата (60% от жените) вземали мултивитамини спрямо тези, които нямали рак (38 процента).

Въпреки съотношението, учените предупреждават, че изследването не е установило причинно – следствена връзка между приема на мултивитамините и намаляване на риска от рецидив на рака на гърдата или смърт. Например, изследователите казват, че връзката може да се дължи на други фактори. Като например склонност на жените към здравословно хранене и навик да вземат мултивитамини, съобщава MedicineNet.com.

През 2007 г., последната година, за която има посочени данни от статистиката за рак на гърдата, повече от 200 000 жени са били диагностицирани и 40 000 жени са починали от болестта. Това е според Американския център за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

Източник: theepochtimes.com

Още по темата

Тест за недостиг на витамини и минерали

Синтетични или натурални витамини? Как да четем етикетите?!

Усвояване на витамините и минералите в човешкото тяло

Витамини

Витамините, минералите и тяхното взаимодействие в добавките!

Витамин С

Какви витамини ви липсват?

Витамин Е помага на жените с ПМС

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации