Мултивитамините са свързани с намаляване на риска от рецидив на рака на гърдата или повторение на болестта, съгласно изследване, представено на симпозиум за рака на гърдата в началото на декември. Изследването показало, че жените, страдащи от рак на гърдата, които използват мултивитамини са с по-нисък риск от смърт от рак или рецидиви след ремисия, отколкото жените, които не вземат мултивитамини, съобщава MedicineNet.com.

Жените, които вземали мултивитамини и минерали били с 29-31 % по-малко вероятен риск от повтаряне на рака и с 22 до 27% по-малко застрашени от смърт, вследствие болестта, в зависимост от това, кога са вземали витамини след поставяне на диагнозата. В доклада се отбелязва, че по-голям процент от пациентките с рак на гърдата (60% от жените) вземали мултивитамини спрямо тези, които нямали рак (38 процента).

Въпреки съотношението, учените предупреждават, че изследването не е установило причинно-следствена връзка между приема на мултивитамини и намаляване на риска от рецидив на рака на гърдата или смърт. Например, изследователите казват, че връзката може да се дължи на други фактори, като например склонност на жените към здравословно хранене и навик да вземат мултивитамини, съобщава MedicineNet.com.

През 2007 г., последната година, за която има посочени данни от статистиката за рак на гърдата, повече от 200 000 жени са били диагностицирани и 40 000 жени са починали от болестта, според Американския център за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

Източник: theepochtimes.com

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни