Количка

Ракът на гърдата може да бъде открит по дъха

Ракът на гърдата ще се диагностицира с прост тест според изследователи от Южна Корея. С анализ на издишания въздух тази страшна болест може да се открие в ранен стадий. За това е нужно само да се направи анализ на дъха на пациентката. Изследователите проверили с помощта на своя тест 35 жени с рак на гърдата и 35 здрави жени.

Устройството показало сто процентова точност. Както се съобщава, за разработката на този анализ южнокорейците били вдъхновени от уникалните обонятелни способности на кучетата. Ракът на гърдата в началните стадии е характерен с отделянето на неустойчиви органични съединения, които анализатора е в състояние да улови по миризмата.

“С анализатора на дъха ние имаме инструмент за ранна диагностика на рака на гърдата, което ще позволи на лекарите да започнат своевременно лечение- се казва в изявлението на изследователите от биотехнологичната фирма RNL Natural Co. със седалище в Сеул- Този метод е лесен и безболезнен. Той е напълно достъпен за жените, които са загрижени и искат да се проверят. Освен това, има ниска цена и като диагностичен метод, и като прибор.”

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации