Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Кърма уби бебе?

Семейна двойка вегетарианци от Франция може да се окаже в затвора заради смъртта на детето им, хранено само с кърма. Детето било изключително на кърма и починало от липса на витамини. Към момента на смъртта, 11-месечната Луиза тежала по-малко от 6 кг и се хранела само с майчино мляко. А майката и нейния съпруг били вегетарианци, които не употребявали никакво месо и млечни продукти.

Решението за това взели, след като гледали по телевизията репортаж от касапницата. В резултат на тази строга диета, в майчиното мляко на Сержин Малик, според експертите, имало сериозен недостиг на витамини, който и причинил смъртта на бебето. 40-годишната Сержин и нейният съпруг Джоел Лий извикали бърза помощ за детето, което постоянно се потяло, плачело и било много вяло. Но, в момента на пристигането на лекарите момиченцето вече било мъртво.

В болницата се изяснило, че теглото на бебето е само 5,7 кг, докато средната норма за момичетата в тази възраст е 8 кг. Луиза била слабичка и бледа. Аутопсията показала, че в организма на детето има недостиг на витамини А и В12, които са абсолютно необходими за здравословното развитие. Подобен недостиг на витамини също така прави детето по-уязвимо към инфекции. Сега тези родители са изправени пред съда. Прокуратурата ще иска за тях доживотен затвор.

Още по темата

Кърмата преборва широк спектър ракови заболявания

Как да се роди здраво бебе?

Диетата на бременната жена се отразява върху риска от тежки нарушения при бебето

Недостигът на течности по време на бременността застрашава живота на бебето!

Свръх хидратация при възрастни хора и бебета

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации