Семейна двойка вегетарианци от Франция може да се окаже в затвора заради смъртта на детето им. Те го държали изключително на кърма и то починало от липса на витамини. Към момента на смъртта, 11-месечната Луиза тежала по-малко от 6 кг и се хранела само с майчино мляко. А майката и нейния съпруг били вегетарианци, които не употребявали никакво месо и млечни продукти.

Решението за това взели, след като гледали по телевизията репортаж от касапницата. В резултат на тази строга диета в майчиното мляко на Сержин Малик, според експертите, имало сериозен недостиг на витамини, който и причинил смъртта на бебето. 40-годишната Сержин и нейният съпруг Джоел Лий извикали бърза помощ за детето, което постоянно се потяло, плачело и било много вяло. Но, в момента на пристигането на лекарите момиченцето вече било мъртво.

В болницата се изяснило, че теглото на бебето е само 5,7 кг, докато средната норма за момичетата в тази възраст е 8 кг. Луиза била слабичка и бледа. Аутопсията показала, че в организма на детето има недостиг на витамини А и В12, които са абсолютно необходими за здравословното развитие. Подобен недостиг на витамини също така прави детето по-уязвимо към инфекции. Сега тези родители са изправени пред съда. Прокуратурата ще иска за тях доживотен затвор.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

 Упражнения