Диетата на бременната жена се отразява върху риска от тежки нарушения при бебето

Повишеното съдържание на мазни храни в диетата на бременната жена повишава риска от възникване на дефекти в плода, съобщават британски изследователи. Учените от университета в Оксфорд провели изследване, в което проучили случаите на порок на сърцето, опитвайки се да разберат, какво освен гените влияе върху риска от възникване на тежка патология.

Резултатите от експериментите върху мишки показали, че при потомството на женските, които се хранели с мазни храни и генетично били предразположени към проблеми със сърцето, рискът от сърдечно-съдови заболявания се увеличил с повече от 100%, а риска от патология на небцето (вълча уста)- с 600%.

Но, при гризачите, без генетична предразположеност, учените не открили връзка между храненето и раждането на потомство с дефекти. Според експертите, освен гените, за възникването на заболяванията влияят и различни фактори на околната среда. Някои от тях лесно могат да бъдат променени, за да се осигури раждането на здраво поколение.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Диетата на бременната жена се отразява върху риска от тежки нарушения при бебето

Повишеното съдържание на мазни храни в диетата на бременната жена повишава риска от възникване на дефекти в плода, съобщават британски изследователи. Учените от университета в

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност