Неправилното хранене по време на бременността увеличава риска от диабет при детето

Неправилното хранене на бъдещата майка по време на бременността увеличава риска от диабет при бебето, смятат британски изследователи от университета в Кеймбридж. Учените провели изследване, анализирайки хранителния режим на бременни жени.

Оказало се, че небалансираната диета “заглушава” гена, свързан с производството на инсулин и играещ роля във формирането на панкреаса. С възрастта, този ген може да се “изключи” и това да доведе до диабет.

Експертите планират допълнителни изследвания за по-дълбоко изучаване на тази връзка, а също и за изучаване влиянието на храните с високо съдържание на мазнини и други видове нездравословно хранене върху този проблем.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

 Упражнения

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност