Депресията по време на бременност застрашава здравето на детето

Депресията при бременните жени повишава риска от здравословни проблеми на бъдещото бебе, твърдят експерти от Министерството на здравеопазването и социалните грижи на Америка. Учените провели изследване, в което участвали 154 бременни жени със симптоми на депресия през различните етапи на бременността.

На всички участнички се вземали кръвни проби за анализ на хормоните на стреса в кръвта. След раждането, кръвни проби били взети и от бебетата. Оказало се, че децата на майките с депресия страдат от излишък на хормони на стреса, нисък мускулен тонус и други неврологични заболявания. Бебетата, родени от майки с нормално емоционално състояние нямали подобни проблеми.

Експертите смятат, че резултатите от изследването трябва да бъдат основа за създаване на нови правила в общуването с бременни жени. Експертите препоръчват на лекарите, наблюдаващи бременни жени, да обръщат повече внимание върху вероятността от развитие на депресия.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност