Пушенето по време на бременността увеличава риска от сърдечни проблеми у новороденото

Тютюнопушенето по време на бременността значително увеличава риска от сърдечни заболявания на бъдещото дете, твърдят американски учени. Учените провели изследване, в което изследвали влиянието на тютюнопушенето по време на бременността върху появата на сърдечно-съдови заболявания у новородените.

Изследването продължило осем години. Оказало се, че рискът от вродени сърдечни заболявания при децата, чиито майки са пушили през 1-вия триместър от бременността, е не по-малко от 20%.

Специалистите предполагат, че спирането на тютюнопушенето в първите дни на бременността, а още по-добре, по време на подготовката за бременността, предпазва бебето от сърдечно-съдови заболявания. Освен това, пушенето по време на бременността повишава риска от преждевременно раждане и поднормено тегло на бебето.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

 Упражнения

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност