Алтернативна медицина и здраве

Виното и бременността са несъвместими

Според ново изследване на болницата при датския университет в Орхус, представено в Рим на 26- годишната ежегодна среща на Европейската асоциация за репродукция на човека и ембриология, жените, които пият алкохол по време на бременността заплашват плодовитостта на синовете си.

Резултатите от изследването бяха представени от д-р Сесилия Рамлау- Хансен. Тя съобщава, че съществува връзка между умерената консумацията на алкохол (4-5 порции на седмица) по време на бременността и намаляване концентрацията на сперматозоидите при момчетата в бъдеще.

Изследователите установили, че при децата на пиещи майки, средната концентрация на сперматозоиди е 25 милиона/ мл, докато нормата за вероятно зачеване е 40 млн./ мл. Учените смятат, че сега те по-добре разбират, защо през последните десетилетия се е влошило качеството на спермата при мъжете и съответно се е увеличил броя на безплодни бракове.

Такава вреда по време на бременността може да бъде нанесена от само една напитка, в която има 12 грама спирт, а това е еквивалентно на 330 мл бира или 120 мл вино.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Последни публикации

Продукти

Свързани публикации