Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Наднорменото тегло на майката преди бременността повишава риска от наднормено тегло и на бъдещото й дете

Ако теглото на жената преди зачеване е наднормено, то нейното бъдещо дете е изложено на риска да бъде пълно, съобщават американски учени.

По време на изследването учените установили, че теглото на майката преди бременността значително се отразява на теглото на бъдещото й дете. Експертите изяснили, че ако теглото на жената преди зачеването е над нормата, то рискът бъдещото й дете да е с наднормено в предучилищната възраст се увеличава 1,4 пъти.

Също така, ако децата имат проблеми с наднорменото тегло на 2 години, най-вероятно, те ще бъдат дебели и на 4 години. Също така, изследователите установили, че децата, които са на изкуствено хранене, по-често страдат от свръх тегло. Също, тежкото социално – икономическо състояние и лошите навици на родителите имат отрицателно влияние върху теглото на детето.

Учените направили извода, че за теглото на детето родителите трябва да се притесняват още преди неговото зачеване. Навиците на майката могат да имат огромно въздействие върху здравето и благополучието, както на самата нея, така и на бъдещи й деца, според специалистите.

Още по темата

Напълняване и наднормено тегло

Захарта и затлъстяването на черния дроб!

Меласата се справя с наднорменото тегло

Напълняване и наднормено тегло

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации