Меласата се справя с наднорменото тегло

Екстрактът от меласа, може да помогне на човечеството в борбата с епидемията от затлъстяване.Това заключение направили австралийски учени. Авторът на изследването Ричард Вайзингер се интересувал, дали този компонент може да помогне в борбата срещу напълняването при диета, състояща се от голямо количество мазни храни.

С други думи, дали хората могат да ядат любимите си пици и понички, без да се страхуват от увеличаване на талията? Лабораторните мишки били хранени с най-различни мазни храни, които съдържали хранителни добавки с 2% или с 4% екстракт от меласа. След 12 седмици наблюдение, станало ясно, че мишките с екстракта от 4% имали по-ниско тегло, по-ниско съдържание на мазнини и по-ниски нива на лептин в кръвта.

Този хормон се произвежда от мастните клетки. “Открихме, че добавянето на екстракт от меласа към мазна диета намалява телесното тегло и съдържанието на мазнини, тъй като помага за намаляване на приема на калории.- Казва д-р Вайзингер- С нарастващата световна епидемия от затлъстяване, хранителните продукти, съдържащи екстракт от меласа, могат да станат един от начините за борба с наднорменото тегло”. Клиничните изпитания с меласа, върху хора, са насрочени за следващата година.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

 Упражнения

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност