Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Меласата се справя с наднорменото тегло

Меласата може да помогне на човечеството в борбата с епидемията от затлъстяване. Това заключение направили австралийски учени. Авторът на изследването Ричард Вайзингер се интересувал, дали този компонент може да помогне в борбата срещу напълняването при диета, състояща се от голямо количество мазни храни.

С други думи, дали хората могат да ядат любимите си пици и понички, без да се страхуват от увеличаване на талията? Лабораторните мишки били хранени с най-различни мазни храни, които съдържали хранителни добавки с 2% или с 4% екстракт от меласа. След 12 седмици наблюдение, станало ясно, че мишките с екстракта от 4% имали по-ниско тегло, по-ниско съдържание на мазнини и по-ниски нива на лептин в кръвта.

Този хормон се произвежда от мастните клетки. “Открихме, че добавянето на екстракт от меласата към мазна диета, намалява телесното тегло и съдържанието на мазнини, тъй като помага за намаляване на приема на калории. – Казва д-р Вайзингер – С нарастващата световна епидемия от затлъстяване, хранителните продукти, съдържащи екстракт от меласа, могат да станат един от начините за борба с наднорменото тегло”. Клиничните изпитания с меласа, върху хора, са насрочени за следващата година.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации