Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Децата трябва да ядат с ръце!

Според психолога д-р Таунсенд, малките деца трябва да ядат с ръце, за да добият контрол над храната. Така те ще избегнат затлъстяването в по- късен етап от живота си.

Ако искате детето ви да расте стройнo и атлетичнo, а не лениво и дебело, то, след като спрете да го кърмите, му позволявайте да яде с ръце. Такъв съвет за храненето на децата дават изследователи от Нотингамския Университет. Те открили, че яденето с ръце, вместо с прибори за хранене, по време на растежа на бебето и формирането на телесната маса, помага на децата да останат по-стройни в сравнение с тези, които са хранени с лъжици и вилици.

Освен това, препоръчва се на децата да се предлага избор от разнообразни ястия, което също ще помогне за изграждане на здравословна диета, е най-добрият вариант за хранене на кърмачета. Според автора на изследването д-р Елън Таунсенд, психолог, получаващите контрол над храната деца имат най-голям шанс от избягване на затлъстяването в по- късен етап. Може би, защото от ранна детска възраст ще привикнат към храни с различна консистенция.

Контролът над храната и храненето на масата заедно със семейството помага на детето да регулира само своето хранене. Д-р Таунсенд наблюдавала 92 деца, на които разрешавали да ядат с ръце различни продукти, като нарязани плодове и парченца хляб, а също и 63 деца, които хранели с прибори.

Изследването позволило да се определят предпочитанията на децата в избора на 151 продукта, разделени по категории, включително въглехидрати, млечни продукти и месни, като лазанята. Не били забелязани някакви специални вкусови различия между двете групи. Но малките деца, които имали възможност да ядат с ръце, имали по-малко наднормено тегло.

Освен това, те често избирали бавните въглехидрати – макарони, хляб, картофи, докато децата, хранени с прибори, наблягали повече на сладкото.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации