Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Здравето на бебето зависи от общуването с майката

Колкото повече галите, милвате и давате любов на бебето, толкова по-добро ще е здравето му в живота. А материалното ви благополучие не е толкова важно. Това е заключението, направено от изследователи на Brandeis University в щата Масачузетс.

По- рано учените установили, че растящите в бедните квартали деца, по-често страдат от различни хронични заболявания в зряла възраст. Сега учените се интересували, защо някои деца не могат да променят тази тенденция. Изяснило се, че здравето зависи до голяма степен не толкова от материалното благосъстояние на семейството, колкото от нивото на стреса, в който е поставено бебето. Именно това води до развитие на такива опасни заболявания като диабет, инсулт или високо кръвно налягане по- нататък в живота.

А при възрастните хора, които са израснали до любящи ги майки, здравето е много по-добро. Учените вярват, че това се дължи на стратегията на взаимодействие между проблемите и самочувствието, на която грижовните майки учат децата си. Тези данни били получени чрез анализиране здравословното състояние на 1000 възрастни с налични заболявания, свързани с нисък социално-икономически статус (диабет, инсулт и др.)

Освен това, изследователите 10 години наблюдавали 1200 човека, за да видят, как майчината грижа и внимание влияе върху формирането на добро здраве в човека като цяло. И въпреки, че ниските доходи на семействата, липсата или частичната възможност за получаване професионална помощ и за профилактика на здравето играели важна роля, майчината любов също се оказала ценен източник на здраве, както на физическо, така и на психично ниво.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации