Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Лечение с мисъл

Всяко лечение започва с мисъл

Нашите съзнателни решения се вземат на психично ниво от нашия ум. Затова, всички лечения и всички подобрения на нашите условия на живот започват на това ниво. То е тук, просто ние трябва да предприемем първата стъпка с ясната мисъл, че искаме да подобрим състоянието си, следвайки подходяща програма. Ако гледаме на развитието на живота си като на творчески процес, то ние ясно можем да видим, че Мисълта е неговия архитект.

В нашето общество, на рационалното мислене и интелекта се кланят, докато усещанията и интуицията са грубо пренебрегнати. Причината за този дисбаланс може да се открие в нарушените цели и идеали на обществото, което е загубило очите си за “вътрешните ценности” и изявата на всички ценности. По този начин, вътрешното богатство, като мъдрост, преданост, търпение, състрадание, е заменено с материално богатство; вътрешната чистота е изоставена и се търгува с прекомерна външна чистоплътност и хигиена, а успехът се измерва с парично богатство и власт, вместо със самоконтрол.

Мисленето е най-важният инструмент за постигане на такъв външен успех, докато нежните чувства са пречка за успех в нашето общество. Обаче, мисленето е по принцип неутрално и ние можем да го използваме в свой интерес за изцеление на тялото и емоциите си.

Правилното мислене изисква да се откажем от неподходящите вярвания и да ги заменим с подходяща система от вярвания, т.е от лечение с мисъл. Ако приемем, че негативните мисли и вярвания са с произход, причинен от нашето здраве и социални проблеми, то тогава можем да кажем, че нашият ум се нуждае от изцеление чрез замяна на болесто – формиращите негативни вярвания със здравословни позитивни вярвания.

Силата на Ума

Мисловни техники

Релаксация

Автогенна тренировка

Регресия

Повторно раждане

Репрограмиране

Техника за Емоционална Свобода (ТЕС)

Утвърждавания

Самохипноза

Управляеми образи

Разговор с тялото

Молитва

Медитация

Автор: Walter Last

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Свързани публикации