Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Мисловни техники

Мисловни техники. Нашите мисли, чувства, нагласи, вярвания и емоции формират зданието на нашия вътрешен свят. Те са основните фактори, които определят, дали сме здрави или болни, щастливи или нещастни.

Те имат пряко влияние върху нашето тяло чрез промяна или поддържане на нашия вътрешен план. Чрез направляване, блокиране или повишаване на енергийните потоци и активността на жлезите. Те също действат и по косвен начин, чрез определяне на храните, които ядем. Факторите на околната среда, които избираме. Знанията, които придобиваме и как ги използваме.

Следователно, за да подобрим нашето състояние, независимо дали става въпрос за социално, умствено или емоционално ниво, или по отношение на здравето ни, ние трябва най-напред да променим вътрешния си свят.

Необходимите стъпки в това направление са следните:

Стъпка 1: Разгледайте вашето състояние на всички нива; направете списък на това, което не харесвате и още един за това какъв бихте искали да бъдете.

Стъпка 2: Осъзнайте и освободете емоционалните бариери и миналите отрицателни или нежелани от вас състояния. Това може да бъде най-трудната стъпка във вашата програма за подобрение, тъй като повечето от тези проблеми съществуват на подсъзнателно ниво.

Стъпка 3: Използвайте методите за контрол над мисленето за препрограмиране на вашето подсъзнание; участвайте в целеви срещи.

Стъпка 4: Приемете цялостна или духовна философия за живота.

Има някои мисловни техники, които биха могли да се използват специално като стъпка 2 или стъпка 3 на тази програма, докато други могат да бъдат използвани в различна форма и за двете стъпки.

Обаче, трябва да се подчертае, че терапията за контрол над мисленето при остри емоционални проблеми трябва да бъде придружена от хранителни подобрения. Трябва да се стабилизира нивото на кръвната захар, като се избягват алергените и се използват подходящи добавки. По този начин, хранителния компонент на нашите емоционални проблеми е лесно коригиран. Така ще може да се направи много по-добър напредък с останалите, дълбоко вкоренени проблеми.

Продължава > > >

Свързани публикации