Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Релаксация

Дълбоката релаксация е предпоставка за бъдещия успех с повечето методи на самовнушение, както и с медитацията, и всички други методи за свързване с вътрешното Аз. Можете да експериментирате с методите, изброени по-долу и да видите кой е най-подходящ за вас.

Седнете или легнете удобно и затворете очи. Фокусирайте вашето внимание за 10 до 20 секунди върху десния крак. Почувствайте, как той става топъл и тежък. След това преминете към левия крак, десния прасец, левия прасец и т.н., движейки се в посока нагоре към главата. Включете брадичката, челюстта, очите, гърба и горната част на главата.

Когато този метод се използва редовно, времето за фокусиране върху всяка област може постепенно да бъде съкращавано все повече и повече, и свързаните с нея области, такива като цял крак или цяла ръка, могат да бъдат отпуснати наведнъж.

Представете си, че сте в червено оцветена стая на най-високия етаж на многоетажна сграда. След известно време вземете асансьора и почувствайте как слизате надолу, докато не достигнете до оранжевата стая, после слезте още по-надолу до жълтата стая, зелената, след това да синята, индигото и накрая виолетовата стая.

Представете си, как се спускате по дива пътечка към основата на водопад; почувствайте покоя. С всяко бавно издишване чувствайте себе си, носещи се по течение все по-ниско и по-ниско в дълъг тунел или си представете как се гмуркате към дъното на морето. Бавно бройте назад от 50 към едно. С всяко число си представяйте как потъвате все по-дълбоко и по-дълбоко.

Един лесен начин е бавното, ритмично дишане. Вдишайте, броейки до осем, задръжте за две, издишайте за осем, задръжте за две и така нататък. Фокусирайте вниманието си върху вашия дъх, как той тихо тече навътре и навън. Можете също да се съсредоточите върху вашите бавни вдишвания и издишвания, без да обръщате внимание на времето.

Можете да комбинирате няколко от тези методи в едно упражнение, за да достигнете до дълбоките нива на релаксация.

Продължава > > >

Свързани публикации