Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Разговор с тялото

Методът на управляемите образи е по-ефективен, ако го комбинирате с разговор с тялото.

Представете си, че тялото има много различни слоеве или нива на съзнание. Нашият Ум обикновено работи на умственото ниво, докато нашето Подсъзнание отговаря за емоционалното ниво. По-надолу следва нивото на жизнената сила и това е мястото, където тялото оперира самостоятелно.

Обаче, аз имам основания да предполагам, че всеки орган в тялото ни и дори всяка клетка имат свое отделно съзнание. Вие вече сте включили съдействието на всички тези индивидуални самосъзнания в управляемите образи. Сега си представете, че можете да говорите с тях, както и че те имат желание и търпение да се съобразяват с вашите желания. Това можете да направите, когато сте в състояние на релакс и комбинирате с друг образ или поотделно говорите с всеки орган, който искате да подобрите.

Най-напред говорете с Телесното Аз, което е отговорно за всички различни органи и части на тялото. Можете да му дадете име, например, вашето неизползвано бащино име и да говорите с него, така както бихте направили с едно проблемно дете. Кажете му многократно това, което искате да направи, като например, смаляване на тумор, коригиране на тегло, укрепване на имунна система, премахване на токсини и така нататък.

Дайте му ентусиазирани напътствия и го убедете, че то е в състояние да изпълни всичко това. Ако, например, имате тумор на гърдата, поискайте от него да излекува гърдата и да я подпомага в усилията й да се излекува.

След това по същия начин говорете на засегнатата гърда. Кажете и това, което искате да направи. Кажете и, че тя е достатъчно силна, за да се излекува от тумора и от всякакви увреждания. Помолете я да се обърне към Телесното Аз за помощ. Уверете я, че вие я обичате и обещавате често да й изпращате любовна енергия и всяка друга подкрепа, от която тя може да се нуждае.

И не забравяйте да правите това, което сте обещали. Кажете на Телесното Аз, както и на гърдите, да ви съобщят какво можете да направите, за да ги подкрепите. В състояние на релакс очаквайте отговор. Полезна идея може неочаквано да осени вашия ум.

Говорете на глас с тялото си и често повтаряйте този разговор с него, поне веднъж на ден. След първоначалния контакт, не винаги е нужно да сте в състояние на релакс, можете да разговаряте всеки път, когато се чувствате така. Може да откриете за много ефикасно да сте пред огледало.

Можете също директно да разговаряте с вашата армия от имунни клетки. Да агитирате като главнокомандващ или да помолите червените кръвни клетки да носят повече кислород. Лимфните течности по-ефективно да отстраняват отпадните продукти.

Продължава >>>

Свързани публикации