Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Утвърждавания

Нашите утвърждавания са потвърждения на целите или намеренията ни, които ние отпечатваме на мисловно ниво с цел да бъдат приети от нашето вътрешното Аз.

Погледнете вашия списък от вярвания, които искате да промените и изберете едно или две от тях, които са най-спешни и важни. Най-често това е здравословен или емоционален проблем. Тогава направете кратко изложение с описание на вашата цел. При проблеми с дишането, например, можете да заявявате: “Моето дишане е винаги свободно и леко”.

Напишете го поне десет пъти и след това го четете на глас толкова пъти, колкото сте го написали. Правете това няколко пъти дневно. При създаването на всяко утвърждение, се опитайте в същото време и да го усещате, в нашия пример, чувствайте как дишате свободно.

Освен това, трябва да познавате вашата вътрешна реакция към утвърждението. Звучи ли то убедително или има нещо фалшиво и съмнително? Помолете вашето вътрешно Аз да участва във формулировката на утвърждението, така че, когато го използвате то да оставя у вас добро чувство.

В началото можете да заявявате: “Аз съм щастлив, здрав и доволен”, но нещо вътре във вас може да предложи друго: “Вие сте щастливи, здрави и доволни” или “Ние сме щастливи, здрави и доволни”. Опитайте с тези варианти и различни форми на същия проблем и след това изберете този, при който се чувствате най-добре. Друго добро общо утвърждение е широко използваното от Емил Куе (Emile Coue), автор на терапия за самовнушение: “С всеки ден, във всяко едно отношение аз съм по-добре и по-добре”. Забележете ритъма и поетичното звучене на това внушение.

По този начин дясната половина на мозъка, на която е нужна художествена стимулация, може да приема устно предложения, които иначе може да игнорира. Дясната част на мозъка е тясно свързана с нашето подсъзнание. Създаването на съобщение, приемливо за дясната половина на мозъка, е ключът към препрограмирането на успеха. Аз също така обичам да си казвам: “Дните ми са пълни с любов и радост”. Можете да си казвате това веднага след утвърждаването на Куе да почувствате радост и любов, докато си го казвате.

Друг начин, по който това може да се направи, е като изпеете своето утвърждение или го казвате в ритъм и рими, или с подходяща музика. Най-ефикасна се оказва Бароковата музика с около шестдесет такта в минута. За предпочитане е участието на струнни инструменти, както е препоръчано от S. Ostrander & L. Schroeder в Супер познания, Небесни Книги.

Можете да експериментирате, като използвате различни цветове в писмения вид на вашите утвърждавания. Можете да включите писмено утвърждаване в живопис или дори да изразите своето утвърждаване като живопис. За предпочитане е да работите само по един важен проблем, в даден момент. Било то с дни или седмици, или месеци, докато не постигнете достатъчен напредък.

Възможно е, обаче, да използвате и обща формула, подобна на тази от Coue, в допълнение към утвърждаването за конкретен проблем. Нашите утвърждавания са потвърждения на целите или намеренията ни. Ние ги отпечатваме на мисловно ниво, с цел да бъдат приети от нашето вътрешното Аз.

Когато това бъде постигнато, когато вътрешното Аз вярва в нашето утвърждение, то това означава, че всичко сме направили добре. Както е и при молитвата, ключът към нейния успех, да достигне тя до духовното ниво, е нашата вяра. Просто ще отнеме малко време, за да стане видна в нашия живот.
Автор: Walter Last

Продължава > >>

Свързани публикации