Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Техника за Емоционална Свобода (ТЕС)

Техника за Емоционална Свобода (ТЕС) е основно разработена от Гари Крейг (Gary Craig). Тя е много ефективна за преодоляване на негативни емоции и тревожни спомени и техните вредни последици върху тялото и ума.

Може да сте в състояние сами да елиминирате по-голямата част от тези тревожещи ви проблеми в рамките на минути. Знам, че звучи невероятно. Подобни претенции обикновено са правят само от хора, които искат да ви продадат нещо.

Основният принцип на този метод е да се синхронизира съзнанието с енергийните потоци. Основното откритие на тази терапия е отбелязано като: “Причината за всички отрицателни емоции е нарушената енергийна система на тялото.” Твърди се, че различните проблеми, като например страх от публични изказвания, от височини, от змии или паяци, често могат да бъдат преодолени в рамките на минути.

Също така много физически проблеми, както се оказва, отстъпват пред същата формула. Това не е напълно изненадващо, тъй като повечето физически проблеми имат емоционален компонент. Въпреки това, можем да очакваме пряко благоприятно въздействие върху физическото тяло чрез балансиране на енергийната система, особено, ако това е съчетано с осъзнато усещане.

Можете да изберете здравен проблем или спомен, който все още свързвате с негативни емоции, когато мислите за него или го чувствате в себе си. Гари Крейг използва следната формула: “Въпреки че аз имам този проблем, аз дълбоко и напълно обичам и приемам себе си.”

Например, ако сте били негативно засегнати от диагностициране на рак, тогава можете да кажете: “Въпреки че аз имам този страх от рак, аз дълбоко и напълно обичам и приемам себе си.” Вие също може да опитате вариации като: “Въпреки моите опасения от рак, аз напълно очаквам да преодолея това.” Ето защо, най-напред заявявате проблема, който искате да се преодолеете, а след това вашата очаквана цел или решение.

Но колкото по-точни сте в избора на това твърдение, толкова по-ефективeн резултат ще има. Вашият страх от рак може да бъде съставен от различни аспекти, като например страх от смъртта, страх от болка или страдание, страх, че се налага да оставите семейство си, а може би просто страх от неизвестното, емоционално въздействие на първоначалната диагноза, предчувствие за финансови затруднения, които ще ви превърнат в тежест на семейството и много други. Трябва да адресирате всеки от тези различни аспекти поотделно и да казвате, например, “Въпреки страха ми от смъртта…” или “Въпреки че аз съм шокиран от моята диагноза рак…”

За да направите селектираните утвърждения ефективни, потупвайте върху избрани акупунктурни точки. Това временно нормализира енергийния поток на потупвания меридиан. Всеки път, когато казвате вашето утвърждение потупвайте всяка избрана точка около 7 пъти. Правете твърдо потупване с върховете на показалеца и средния пръст на едната ръка от едната страна на тялото, или още по-добре, използвайте всички леко свити пръсти от двете страни на тялото. Тези меридианни точки са:

Техника за Емоционална Свобода (ТЕС)1. На върха на главата
2. На вътрешния край на всяка вежда
3. На костния ръб на външната страна на очите
4. На костта под очите
5. Между долната част на носа и горната част на горната устна
6. По средата между точката на брадичката и долната устна
7. Точката, където гръдната кост, ключицата и първото ребро се срещат
8. От страни на тялото, на ниво с гърдите при мъжете или на нивото на сутиеновата лента.
9. От вътрешната страна на всяка китка.

В началото на процедурата и отново след серията от потупване, оценявайте емоционална интензивност на стресовата памет или страх чрез представата за съответната ситуация. Направете си скала от 0 до 10, като при 0 не чувствате емоция, а при 10 чувството е потискащо.

Ако интензитетът е намален, но не е достигнал до 0, повторете го отново с коригирано утвърждение. Сега можете да кажете, например: “Въпреки, че аз все още имам някакъв страх от рака, аз дълбоко и напълно обичам и приемам себе си.” По-късно можете да го измените още повече и да кажете: “Въпреки, че аз все още имам някаква част от този останал в мен страх от рак ….”

Ако вашата негативна памет лесно не се поддава на думи, то вие можете просто да си представите филмова сцена с продължителност от няколко секунди и да си я повтаряте, когато потупвате всяка точка. Това може да бъде по-подходящо при тежка ситуация с много различни аспекти за адресиране. В допълнение към извършването на потупването по себе си, можете да работите също и с приятел или роднина. Ако не получавате резултати, тогава може да се наложи да ре-формулирате свое утвърждение, за да адресирате друг различен аспект на проблема или да направите своето утвърждение по-конкретно.

С някои проблеми, особено от физическо естество, техниката може да помогне чрез повтарянето на процедурата много пъти през деня, за продължителен период от време. За преодоляване на силна зависимост, например за наркотици и тютюнопушене, може да е необходимо да се повтаря на всеки половин час през деня за няколко дни.

Някои хора също могат да бъдат блокирани от това, което се нарича “Енергийни Токсини”. Те могат да се дължат на електромагнитното замърсяване, химическа чувствителност, хранителна алергия и особено на медицинските лекарства. Ако не се получава с различни утвърждавания, тогава опитайте да го изпълнявате в различно и за предпочитане незамърсено място.

Ако и това не помогне, чистете себе си старателно във вана или под душа, но без сапун и след това проверявайте преди всяко съприкосновение с дрехи. Стойте върху керамичен или дървен под вместо върху килим. Ако и това не ви помогне, то може да ви се наложи да продължите с елиминираща диета, както е описано в друга тема.

Най-често енергийните токсини са храни, които ние обичаме най-много. Парфюми, билки и подправки, пшеница, царевица, захар, кафе, чай, кофеин, алкохол, никотин и млечни продукти. Вие също може да опитате мускулно тестване за намиране на източника на проблема ви.

Макар че можете да експериментирате с тези инструкции и вече да сте постигнали добри резултати, аз ви предлагам да посетите уеб сайта на Гари Крейг www.emofree.com. Оттук можете да получите много полезна информация, много описани случаи, безплатни инструкции и много повече. В допълнение, можете да посетите и този сайт www.emotionalrelief.org с описания на подобни техники. Освен това д-р Mercola има добри ТЕС протоколи за начинаещи на www.mercola.com.

Като продължение на този метод, имам предвид, след като се освободите от отрицателните спомени, можете да експериментирате с положителни утвърждавания, особено за подобряване на състоянието на тялото. Можете да започнете с формулиране на своя фраза, както е посочено по-горе и да кажете: “Въпреки че аз все още имам останали някои слабости в моята имунна система, аз дълбоко и напълно обичам и приемам себе си”. Може евентуално да го перифразирате: “Всеки ден, по всякакъв начин моята имунна система е все по-силна и по-силна”. По същия начин можете да усилвате всякакви други положителни утвърждавания.

Продължава > >>

Свързани публикации