Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

МУСКУЛЕН ТЕСТ

Мускулен тест – как да четем сигналите от мускулите при проблеми със здравето?

Нашите мускули реагират на много външни, а също и на вътрешни влияния, които ги правят по-силни или по-слаби. При мускулния тест измененията в силата на мускула се оценяват преди и по време на контакта с тествания обект. Това може да бъде, например, хранителен образец, цвят или парче от предмет. Вътрешните влияния – това са нашите мисли и чувства, които също могат да ни подсилват или отслабват.

Причината за мускулните изменения може да се обясни чрез влиянието на излъчването от образеца на тестване, върху потока от био енергия около акупунктурните меридиани. По същия начин нашите мисли и емоции могат да променят потока от био енергии. Аз измерих разлика в мускулната сила до 50% по време на тестване.

Най-подходящите методи за хранително тестване се състоят в това да сдъвчете хранителния образец в устата за приблизително 10 секунди и също да задържите образеца в едната ръка близко до пъпа. Нехранителните образци могат да бъдат проверявани около пъпа или, просто докосвайки ги с ръка.

Как да тестваме?

Най-лесният начин за тестване на мускула изисква човек, който извършва тестването (тестер) и лице за тестване. Почти всеки мускул може да бъде тестван, но аз използвам следния метод като най-удобен. Тестваният човек седи с не кръстосани крака, едната ръка се държи хоризонтално настрани, лакътя е на нивото на рамото и е сгънат под прав ъгъл, свободната ръка е поставена върху пъпа. Тестерът притиска само вашия лакът, с цел да го натисне надолу. Притиснете ръката леко в рамото в посока към тялото.

Ако тестваният човек е много силен, натиска може да бъде право надолу или ръката може да бъде напълно разгъната и притискането се прилага на китката. Увеличавайте натиска постепенно и с премерена сила; почувствайте и запомнете точно количеството сила на натиск, необходимо за сваляне на ръката долу. Ако и двете ръце са много слаби, можете да опитате тестване на краката. По време на теста, тестерът трябва да държи в мисълта си въпроса “Тестваният образец добър или лош е за пациента?”

Но, не бива да очаква някакъв резултат. Предпочитанията на тествания човек, както се оказва, имат известно влияние върху резултата. Сега тестваният човек взема образеца със свободната ръка и го поставя върху пъпа си. След 10 секунди тестерът притиска другата ръка надолу и внимателно наблюдава за различия в съпротивлението. Ако резултатът е съмнителен, повторете го със и без образец. Често различията са по-лесни за откриване, ако ръката е натискана надолу три пъти подред.

Понякога тестваното лице може да изпитва болка или напрежение в гърба по време на теста дори ако тестера не е забелязал разлика. За това трябва да съобщите. Като цяло, количеството на храната, която държите не е важно; можете да я поставите в съд или полиетиленов пакет; избягвайте обаче цветни съдове или такива от полу-твърда пластмаса. Ако пациентът изпитва трудности при теста, то можете да подсилите ръката му непосредствено преди тестването, трасирайки акупунктурния меридиан на белия дроб или жлезите (тройно затопляне); алтернативно направете теста с крака.

Друг метод за подсилване е леко потупване с пръстите върху тимусната жлеза (под горния край на гръдната кост). Това подсилва имунната система и освен това намалява алергичните реакции.

Какво да тествате?

Освен за храни тестът може да бъде направен за витамини, билки, лекарства и дори дрехи. Ще откриете, че синтетичните влакна (особено найлона), много лекарства, рафинираните храни, химичните добавки и несъвместимите цветове често не са добри за вас. Комбинациите от храни могат да се тестват като ги поставите заедно по време на теста. Отделни части могат да останат в отделни съдове. Образците, които сами по себе си са “силни”, могат да бъдат проверявани за “слаби”, държейки ги заедно с други и обратно.

Резултатите от теста могат да се повлияят от това, което сте изяли сутринта, ако сте уморени или болни, много храни в такава ситуация се държат като “слаби”. Затова е добре от време на време, при промяна на състоянието, важните храни да бъдат проверявани. Използвайте често мускулното тестване за всички ваши храни и добавки. Тестът ще указва добавките като “силни”, докато имате нужда от тях.

Понякога мускулният тест ще покаже, че дадена добавка трябва да бъде спряна временно или да бъде приемана в по-ниска доза (например витамин А). За да проверите каква е нужната за вас доза, постепенно увеличавайте количеството на таблетките или капсулите, които държите в ръката си, докато ръката не отслабне. Вземайте приблизително 10-20% по-малко от това количество. Можете да проверите и вашата спалня, на която спите, дали тя е безопасна? Направете мускулния тест на мястото на леглото, където обикновено спите. Ако ръката е “слаба” спрямо друго място на леглото или стаята, вероятно е добре да промените мястото си за спане. Дори мислите и чувствата могат да бъдат тествани.

Положителната мисъл и доброто чувство усилват всички мускули като цяло, макар че основния усилващ ефект може да бъде на един специфичен мускул. Отрицателните мисли и чувства произвеждат цялостно отслабване, а конкретен мускул може да стане много слаб, докато се тества. Умственият тест може да се използва за проверка на вашите подсъзнателни вярвания, чувства и реакции на тялото.

Вместо фактически тест за безопасност на вашето легло, можете да използвате умствен тест, за да разберете дали то е разположено върху подземна радиация, която е вредна за вашето здраве. Докато вашият партньор проверява силата на мускула ви, представете си, че се намирате или спите в леглото.

Тогава си представете подземен поток и вредна радиация под леглото. Ако ръката ви е силна при представата ви за обичайна почивка върху леглото, но е по-слаба при представата ви за потока, то вашето легло, вероятно е на добро място, в противен случай продължавайте с теста, като си представяте, че спите на различни места, докато теста не стане “силен”.

Друг начин е заместващото тестване. Можете да го прилагате за малки деца и бебета, които не могат да бъдат тествани. Ако искате да разберете дали някоя храна е добра за вашето бебе, поставете храната на коремчето на бебето; в същото време докоснете детето с едната си ръка и протегнете другата си ръка за тестване от вашия партньор. Накрая, вие можете да разработите метод за самостоятелно тестване. Една възможност е следната: притиснете върховете на палеца и на един пръст на лявата или дясната ръка заедно, за да образуват примка.

Закачете с показалеца на другата ръка “примката” в мястото на съединяването и с рязко движение се опитайте да ги разтворите. Усилвайте налягането, с което съединявате пръстите и силата на дърпане на показалеца дотогава, докато при отговор “да” или “добър” не можете да ги разделите, а при отговор “не” или “лош” ги разделяте лесно, защото те са по-слаби. Когато направите това тестване успешно с вече известни отговори, можете да опитате тестване с хранителни проби в устата или на корема, а също да опитате и психологично тестване.

Витаминен и минерален тест

М.Grimm и W. Fishman развиват следния метод за определяне на витаминен и минерален недостиг чрез докосване на някои специфични контактни точки на тялото. Тестваният човек прилага лек натиск върху контактната точка с оформена възглавничка от първите три пръста на свободната ръка, докато другата ръка се тества за силата на мускула. Започнете тестването за мускулна сила, без да докосвате тялото със свободната ръка и след това повторете теста, като докосвате специфичната контактна точка.

Контактни точки за най-важните витамини и минерали:

Витамин A: десен клепач

B витамини: върха на езика

Витамин C: точно под лявата ключица, 5 см от средата на гръдния кош

Витамин D: средата на лявата слабина

Витамин Е: точно под дясната ключица, 5 см от средата на гръдния кош

Калций: точно над лявата ключица, 5 см от средата на гръдния кош

Йод: точно под Адамовата ябълка

Желязо: междинна точка на дясната слабина

Магнезий: средата на пъпа

Фосфор: по средата между лонната кост и лявата бедрена кост

Калий: вдлъбнатината на дясната буза

Цинк: по средата между лонната кост и дясната бедрена кост

Докосване за здраве

Някои въздействия – хранителни вещества, цветове, мисли и емоции – засягат някои мускули повече от останалите. В допълнение, функциите на органите могат да бъдат изследвани със специфични мускули. Ако мускулът е слаб, това показва слаба органна функция. Меридианното трасиране може да бъде използвано за укрепване на слаб мускул или орган. Някои полезни органни и мускулни тестове, които се използват в “Докосване за здраве” от JF Thie и M. Marks, са дадени по-долу.

Надбъбречни жлези: Легнете по гръб, единия крак е нагоре и стои, така че стъпалото е върху другия крак точно под коляното. Тестерът притиска срещу петата и горната част на коляното до изправяне на крака.

Мозък, психически стрес: дръжте ръката напред, около 15 градуса встрани от тялото, леко встрани. Тестерът притиска лакътя към слабината.

Кръвообращение/ Секс: Легнете на едната страна, с горния крак изправен, повдигнете го толкова високо, колкото е възможно. Тестерът притиска глезена надолу.

Жлъчен мехур: Легнете по гръб, дръжте ръката изправена на 45 градуса над крака, дланта надолу. Тестерът притиска лакътя надолу.

Сърце: Дръжте горната част на ръката отстрани, на нивото на рамото, с лакът в положение на 90 градуса и ръката надолу. Тестерът натиска лакътя и дърпа срещу китката като тегли ръката напред и нагоре.

Бъбреци: Легнете по гръб, с един крак, повдигнат на 45 градуса, леко настрани, със стъпало обърнато навън. Тестерът притиска вътрешната част на глезените надолу и навътре.

Дебело черво: Както при бъбреците, но със стъпало обърнато навътре. Тестерът притиска глезените надолу и навътре.

Черен дроб: Задръжте ръцете право напред, на нивото на ръката, леко встрани, с дланта навън (палец към стъпало). Тестерът притиска ръката нагоре и навън.

Бели дробове: Задръжте ръката на страни, ниво на лакътя с рамото и в положение на 90 градуса, ръката е хоризонтална. Тестерът притиска лакътя надолу.

Врат и синуси: Легнете с ръце над раменете, главата нагоре, брадичката надолу; тестерът притиска челото.

Панкреас: Задръжте ръката право надолу, отстрани докосвайки тялото, с палеца към тялото; тестерът дърпа ръката настрани. Това е добър тест за изпълнение по време на пазаруване, тестваното лице докосва съмнителния хранителен продукт.

Тънки черва: Седнете на пода със затворени изправени крака, ръце върху противоположните рамене, леко се наведете; тестерът натиска кръстосаните ръце.

Далак: Легнете по гръб, с ръката изправена отстрани, дланта нагоре. Тестерът повдига китката отдолу.

Стомах: Задръжте ръката, както за черния дроб. Тестерът притиска надолу и навън. Като цяло, тестваната свободна ръка се използва за стабилизиране тялото на тестваното лице, така че само тествания крайник се движи, а не цялото тяло. И двете ръцете, и краката могат да бъдат тествани.

Автор: Walter Last

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

Вишневият сок намалява възпалението в мускулите

Джинджифилът намалява болката в мускулите

Мускулна дистрофия

10 важни симптома, които не бива да пренебрегвате!

Тест за недостиг на витамини и минерали

Тест за паразити

Кандида тест

Тест за алергии

Рецепти – диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Свързани публикации