10 важни симптома, които не бива да пренебрегвате!

Какви болести могат да се видят в огледалото? Разбира се, точна диагноза ще постави само специалиста. Но грамотното самонаблюдение ще ви помогне да се ориентирате, че нещо не е наред със здравето ви. За начало внимателно да погледнем себе си в огледалото.

1. Безжизнена коса.

Спешно попълнете недостига на витамини от група B в организма (говежди черен дроб, пълнозърнести храни, яйца), витамин Е (растителни масла, маслини). А мазна коса се получава при: – Скрит проблем с червата (това се дължи на неправилно усвояване на мазнините) – Вегетосъдова дистония (дава смущения в терморегулацията).

2. Бледо лице, въпреки горещото време, а под очите имате тъмни кръгове? Това е проява на хронична умора. Помага плуване и релаксиращ масаж. Оставете строгите диети- наблегнете на ягодовите плодове, шоколад и ядки.

3. Вижте езика си. Здравият е нежно розов, ако е обложен с бял налеп- проверете стомаха и червата, жълт- черния дроб, има синкав оттенък- сърцето.

4. В очите често се пукат кръвоносни съдове? Възможно повишено вътреочното налягане и започващи проблеми с мозъчното кръвообращение.

5. Бялото на очите е с жълтеникав оттенък- явен симптом за нарушения в работата на черния дроб и жлъчния мехур.

6. Сутрин имате подути долни клепачи.

Това са бъбреците или пикочния мехур, или ги претоварвате през нощта, или имате инфекция.

7. Откривате по тялото си няколко нови бенки?

Това е повод да посетите дерматолог (нараства риска от рак на кожата). Същите бенки може да са и проекция на проблеми с вътрешните органи, над които са се появили. Например, появата на малки бенки върху дясната страна на тялото може да означава, че сте “претоварили” черния дроб.

8. На шията имате подуване в областта на адамовата ябълка? Трябва да отидете при ендокринолог. Може би имате проблеми с щитовидната жлеза.

9. При жените: всяка промяна на формата и цвета на кожата на гърдите, появата на участъци с “гъша кожа” по тях, появата на уплътнения, секретиране от зърната – веднага отивайте при мамолог!

10. Отекли крака?

Прасците до края на деня обикновено се подуват от умора. Но, глезените и глезените стави често отичат при сърдечна недостатъчност, това също може да бъде признак за започващ диабет от 2-ри тип.

Още по темата:

Малабсорбция

Тест за недостиг на витамини и минерали

КАНДИДА ТЕСТ

ИМУНЕН ТЕСТ

Тест за киселинност на тялото

ТЕСТ ЗА АЛЕРГИИ

ТЕСТ ЗА ДИАБЕТ

Тест за нивото на кръвната захар

Приемате ли достатъчно Вода?

МУСКУЛЕН ТЕСТ

Ирисова диагностика

Тест за хормонален баланс при жени

Тест за хормонален баланс при мъже

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност