Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Джинджифилът намалява болката в мускулите

Джинджифилът помага за намаляване на болката в мускулите след физически натоварвания, твърдят американски учени от Университета в Джорджия.

Джинджифиловият корен отдавна е известен като ефективно народно средство за лечение на различни заболявания, като настинка или стомашни разстройства. Тази подправка има също и противовъзпалителен ефект.

Учените провели изследване, в което две групи от 34 и 40 доброволци приемали капсули, съдържащи по 2 грама джинджифил или капсули – плацебо в продължение на 11 последователни дни. На осмия ден те изпълнили специален комплекс от упражнения с висока интензивност. Степента на болката била оценявана в три последователни дни.

Изследванията показали, че 1 дневна доза от джинджифил намалява болката с 25%. Освен това, допълнително било установено, че при нагряване джинджифилът повишава своя аналгетичен ефект в мускулите, така че е полезно той да се добавя в процеса на готвене. Това е добра новина за хората, занимаващи се със спорт. Мускулните болки и възпаленията са най-честият вид травми при спортни занимания.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Джинджифил (Ginger)

Вишневият сок намалява възпалението в мускулите

Синапени пластири

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации