Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Синапени пластири

Как да направите и използвате лечебните синапени пластири?

Пластир – мазни или восъчни смеси с билки и се прилагат върху гърдите или корема за стимулиране на вътрешните органи. В миналото, сместа се слагала върху платно, навивано плътно за съхранение. Тогава когато било необходимо, платното се развивало и използвало.

Никога не заспивайте, докато използвате синапен пластир, освен ако има някой, който да ви наблюдава. Не оставяйте пластир върху мястото за повече от 30 минути, тъй като всичко може да завърши с дълбоки изгаряния.

Рецепти

Синапени пластири

1 супена лъжица синап на прах
4 пълни супени лъжици пшенично брашно
Умерено гореща дестилирана вода
Масло от пшеничен зародиш

Поставете носна кърпа върху чиния. Смесете синапа и брашното добре, след това добавете водата и маслото, за да се образува фина паста, разстелете я върху носната кърпичка и сгънете ъглите заедно, за да получите плосък компрес.

Сложете я върху афектираното място и покрийте с найлон, за да предпазите дрехите или спалното бельо от изцапване. Покрийте със сгънати кърпи, за да задържате топлината. Синапът може бавно да се загрее. Ако след 5 минути имате нужна от по-голяма топлина, използвайте бутилка с гореща вода. Не забравяйте да проверявате кожата на всеки няколко минути, за да сте сигурни, че тя не е прекалено зачервена.

Синапен пластирЦялото време за лечение трябва да бъде 20 минути.

След процедурата, почистете кожата с мека кърпа или памучен тампон, потопени в зехтин, за да премахнете всички остатъци от синапа. Покрийте мястото с чиста кърпа и оставете за през нощта.

Това лечение трябва да се прави вечер, за да можете да си почивате под влиянието на ефекта от пластира през нощта.

Това стимулира циркулацията дълбоко в тъканите и е особено полезно за лечение на раздразнени бъбреци, когато пластира е поставен в тази област. За хората с чувствителна кожа, водата в рецептата може да бъде заменена със същото количество яйчен белтък. Така ще се избегне обрива.

Синапът се използва с различна потенция, варираща от лек до много горещ. Затова състоянието на кожата трябва да се следи внимателно и пластира да се отстрани веднага, ако кожата стане твърде червена или раздразнена.

Още по темата

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Лечение с камъни

Направете си тест

Витамини и минерали

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Свързани публикации